top of page

Öljymaalauksen myyttejä

Hei! Minkä aiheisen teoksen haluaisit oppia maalaamaan öljyväreillä? Vai kiinnostaako öljymaalaus sinua ollenkaan?


Edvard Munchin teos.

Öljymaalaushan on maalaustekniikoiden kuningas. Moni kuitenkin arastelee öljymaalausta johtuen joistakin siihen liittyvistä yleisistä myyteistä.1. Myytti


Yksi myytti on se, että öljyvärejä täytyy ohentaa tärpätillä. Ei välttämättä. Tärpätin tilalle on kehitetty erilaisia ohentimia maalin ohentamiseen. Pelkän pellavansiemenöljynkin kanssa voi maalata. Myös ohentamatonta maalia voi käyttää. Tärpätin voi korvata myös kalsiumkarbonaatilla.


Pellavansiemenöljy.


2. Myytti


Toinen myytti on se, että öljymaalaus kuivuu todella hitaasti. Ei välttämättä. Kuivumista on mahdollista nopeuttaa. Oikeanlaista maalausnestettä käyttämällä maalaus on kosketuskuiva vuorokauden kuluessa.Liquin nopeuttaa öljyvärien kuivumista.


3. Myytti


Kolmas myytti on se, että öljymaalaus on todella vaikea maalaustekniikka. Öljymaalaus ei ole välttämättä sen vaikeampaa kuin muutkaan tekniikat. Moni kokenut maalari pitää öljymaalausta nimenomaan helpoimpana maalaustekniikkana.


Maalaamisen harjoittelu kannattaa aloittaa mallista maalaten.


4. Myytti


Neljäs myytti on se, että ensin täytyy osata piirtää hyvin, jotta voi onnistua öljymaalauksessa. Ei välttämättä. Piirtämisen ja maalamisen erottaminen toisistaan on vähän keinotekoista. Maalaaminen on siveltimellä piirtämistä. Piirustustaito kehittyy myös maalatessa.Maalaaminen on siveltimellä piirtämistä.


5. Myytti


Viides myytti on se, että öljyvärit ovat äärimmäisen myrkyllisiä. Ei välttämättä. Osa pigmenteistä on myrkyllisiä, mutta ei kaikki. Niin kauan kuin et syö öljyvärejä tai hiero niitä ihollesi, ei mitään hätää ole. Maalaaminen on turvallista kun käyttää tervettä järkeä.


Vesiliukoiset öljyvärit.


6. Myytti


Kuudes myytti on se, että öljymaalaukseen tarvitaan paljon tarvikkeita. Ei välttämättä. Muutama sivellin, maalauspohja ja muutama värituubia riittää alkuun pääsemiseen.

Mitä ajattelet nyt näiden tietojen jälkeen? Mitä haluaisit oppia maalaamaan öljyväreillä?


Terveisin,


Tuomas

Comentarios


bottom of page