top of page

Akryylivärien apuaineet - Glazing medium

Hei! Haluaisitko viedä akryylimaalauksesi seuraavalle tasolle? Siinä voi auttaa sopivan apuaineen käyttö. Tässä artikkelissa kerron sinulle joitakin hyviä syitä lisätä glazing medium maalaustarvikevalikoimaasi.


W&N glazing medium.

Mikä on glazing medium?


Glazing tarkoittaa laseerausta ja medium apuainetta tai maalausnestettä. Glazing medium on siis laseeraukseen tarkoitettu maalausneste. Sen avulla voi ohentaa ja jatkaa väriä kuten vedellä, mutta ilman veden huonoja puolia. Veden käyttö akryylivärien ohentamiseen ei ole paras vaihtoehto, koska se heikentää pigmenttejä, jolloin maalauksen sävyistä tulee himmeät. Jos käytät vettä akryylivärien ohentamiseen pysy reilusti alle 50%:ssa. Paitsi luonnoksen voi piirtää ohuemmallakin maalilla.Glazing mediumin hyviä puolia


Kuten jo totesimme, glazing mediumilla voi ohentaa maalia ilman, että värien pigmentit heikkenevät. Tässä on jo riittävää syy käyttää sitä. Mutta mitä muita hyviä puolia siinä on?

Kuten jo nimikin kertoo, lasyyrimaalausneste on hyödyllinen silloin kun halutaan maalata useita läpikuultavia värikerroksia. Se toimii tähän tarkoitukseen paljon paremmin kuin vesi.


Glazing mediumilla voit myös vaalentaa väriä ilman, että värikylläisyys kärsii. Jos sen sijaan käytät vaalentamiseen valkoista akryylimaalia, väri menettää eloisuuttaan.


Joidenkin valmistajien glazing mediumit myös hidastavat maalin kuivumisaikaa, jolloin glazing maalausneste on hyödyllinen apu pehmeiden rajojen ja valöörimuutosten maalaamisessa. Pehmeät rajat aiheuttavat tunnetusti päänvaivaa akryylivärien käyttäjille. Glazing mediumin kanssa siitä tulee helpompaa. Myös itse laseeraustekniikkaa voi käyttää pehmeiden valöörigradaatioiden maalaamisessa.


Vielä viimeisenä hyvänä puolena mainittakoon se, että glazing mediumin avulla voit sävyttää aiempia värikerroksia lisäämällä niiden päälle ohuen kerroksen jotain muuta väriä.


Tässä oli tärkeimmät syyt ottaa tämä aine mukaan työkalupakkiisi.


Terveisin,


Tuomasコメント


bottom of page