top of page

Ilmaiset tavat markkinoida omaa taidetta: Näkyvyyttä taiteellesi ilman suuria kustannuksia

Hei! Taiteen markkinointi on olennainen osa taiteilijan uraa. Onneksi nykypäivänä on monia tapoja edistää omaa taidetta ilman suuria rahallisia panostuksia. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia ilmaisia tapoja markkinoida taidettasi ja kasvattaa näkyvyyttäsi.

Sosiaalinen media: Taiteen esittely somessa


Sosiaalisen median alustat, kuten Instagram, Facebook ja Pinterest, tarjoavat tehokkaan tavan esitellä taidettasi suurelle yleisölle. Luo tili, joka keskittyy nimenomaan taiteeseesi. Jaa säännöllisesti kuvia teoksistasi ja lisää niihin kuvailevia tekstejä ja tarinoita. Käytä relevanteja hashtageja ja tunnisteita, jotta teoksesi löytyvät helposti hakukoneiden avulla.


Tässä on tarkempia vinkkejä ja strategioita taiteen esittelemiseen eri sosiaalisen median alustoilla:

 1. Valitse oikeat alustat: Valitse ne sosiaalisen median alustat, jotka sopivat parhaiten taiteellesi ja tavoitteillesi. Esimerkiksi visuaalisesti painottuneille teoksille Instagram ja Pinterest ovat erinomaisia vaihtoehtoja, kun taas Twitter ja Facebook voivat sopia paremmin tekstimuotoisemmalle sisällölle.

 2. Luo houkutteleva profiili: Luo profiili, joka heijastaa taiteilijapersoonaasi ja tyyliäsi. Käytä jotain taideteostasi profiilikuvana ja kirjoita selkeä ja kiinnostava kuvailu itsestäsi ja taiteestasi.

 3. Jaa laadukkaita kuvia: Jaa laadukkaita kuvia teoksistasi. Käytä hyvää valaistusta ja oikeita kuvakulmia, jotta teokset näyttävät mahdollisimman hyviltä. Voit myös kokeilla erilaisia kuvankäsittelysovelluksia parantaaksesi kuvanlaatua.

 4. Lisää kuvailevia tekstejä: Jokaisen kuvan yhteyteen voit kirjoittaa kuvailevia tekstejä, joissa kerrot taustaa teokselle, sen inspiraatiosta tai luomisprosessista. Tämä auttaa yleisöä ymmärtämään teoksiasi paremmin.

 5. Tarinallisuus ja henkilökohtaisuus: Jaa tarinoita ja henkilökohtaisia näkemyksiä taiteestasi. Kerro, mitä teokset merkitsevät sinulle ja miten ne syntyivät. Tämä auttaa luomaan vahvemman yhteyden yleisöön.

 6. Käytä hashtageja ja tunnisteita: Hashtagit ja tunnisteet ovat hyviä tapoja tehdä teoksesi helpommin löydettäväksi laajemmalle yleisölle. Käytä relevanteja ja suosittuja hashtageja, jotka liittyvät taiteen genreihin, aiheisiin ja trendeihin.

 7. Säännöllinen päivitystahti: Ylläpidä säännöllistä päivitystahtia, mutta muista laatu ennen määrää. Jaa uusia teoksia ja sisältöä säännöllisesti, jotta yleisösi pysyy kiinnostuneena.

 8. Vuorovaikutus yleisön kanssa: Vastaa kommentteihin ja viesteihin, jotka seuraajasi jättävät. Luo aktiivinen ja aito vuorovaikutus yleisön kanssa, mikä voi auttaa sitouttamaan seuraajia pidemmällä aikavälillä.

 9. Käytä tarinoita ja livelähetyksiä: Hyödynnä sosiaalisen median tarinat-toimintoa, joka antaa tilaisuuden jakaa päivittäisiä hetkiä ja taustatarinoita. Voit myös kokeilla livelähetyksiä, jossa voit näyttää teostesi luomisprosessia reaaliajassa ja keskustella yleisön kanssa samalla.

 10. Analysoi ja sopeuta: Sosiaalisen median alustoilla on usein analytiikkatyökaluja, jotka antavat tietoa postauksiesi suosiosta ja yleisön käyttäytymisestä. Käytä näitä tietoja oppiaksesi, mikä sisältö toimii parhaiten ja miten voit parantaa näkyvyyttäsi.

Muista, että sosiaalisen median käyttö oman taiteen tunnetuksi tekemisessä on pitkäjänteinen prosessi, ja tulokset voivat näkyä vasta ajan mittaan. Ole aktiivinen, vuorovaikutuksessa yleisösi kanssa ja pidä hauskaa!

Verkkogalleriat ja taideyhteisöt: Vuorovaikutusta ja palautetta


Liity verkkogallerioihin kuten DeviantArt, Behance tai Dribbble. Nämä yhteisöt ovat täynnä muita taiteilijoita ja taideharrastajia, jotka voivat tarjota arvokasta palautetta ja tukea. Jaa teoksiasi, osallistu keskusteluihin ja verkostoidu samanhenkisten taiteilijoiden kanssa.


Tässä on joitakin vinkkejä, miten voit hyödyntää verkkogallerioita ja taideyhteisöjä:

 1. Liity relevantteihin yhteisöihin: Valitse verkkogallerioita ja yhteisöjä, jotka ovat suunnattu erityisesti taiteilijoille ja taiteen harrastajille. Esimerkkejä ovat DeviantArt, Behance, Dribbble, ArtStation ja Redditin erilaiset taideaiheiset alafoorumit.

 2. Jaa teoksiasi monipuolisesti: Lataa teoksiasi verkkogalleriaan säännöllisesti. Pyri näyttämään teoksiasi monipuolisesti, jotta voit houkutella erilaisia katsojia.

 3. Osallistu keskusteluihin: Kommentoi muiden taiteilijoiden teoksia ja osallistu yhteisön keskusteluihin. Tämä auttaa sinua luomaan kontakteja ja näyttämään oman asiantuntijuutesi.

 4. Anna ja vastaanota palautetta: Tarjoa rakentavaa palautetta muiden teoksista ja pyydä samalla palautetta omista teoksistasi. Palautteen avulla voit kehittää taitojasi ja saada arvokkaita näkökulmia omiin töihisi.

 5. Verkostoidu: Tutustu muihin taiteilijoihin ja rakenna verkostoja. Voitte tukea toisianne, jakaa kokemuksia ja mahdollisesti jopa tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa.

 6. Ota osaa haasteisiin ja kilpailuihin: Monet verkkogalleriat järjestävät erilaisia taidehaasteita ja kilpailuja. Osallistuminen näihin voi auttaa saamaan näkyvyyttä ja kannustaa luovaan työskentelyyn.

 7. Pidä vuorovaikutus aktiivisena: Kuten sosiaalisen median kanssa, myös näissä yhteisöissä aktiivisuus ja vuorovaikutus ovat tärkeitä. Ole valmis vastaamaan kommentteihin ja osallistumaan keskusteluihin.

 8. Opi ja kehity: Verkkogallerioissa ja taideyhteisöissä voit oppia paljon muiden taiteilijoiden tekniikoista, tyylistä ja inspiraatiosta. Hyödynnä mahdollisuus oppia uutta ja kehittää omia taitojasi.

Muista, että näiden yhteisöjen tarkoitus on tukea ja kannustaa taiteilijaa. Ole avoin uusille ideoille, palautteelle ja verkostoitumiselle, ja saatat huomata, että yhteisöt voivat tuoda uutta intoa ja kasvua taiteelliseen matkaasi.

Oma verkkosivusto tai blogi: Syvempi yhteys yleisöön


Luo oma ilmainen verkkosivusto tai blogi, jossa voit esitellä taiteesi laajemmin. Tarjoa yleisölle syvempi käsitys siitä, kuka olet taiteilijana ja mitä teoksesi edustavat. Jaa tarinoita teosten takaa, prosessikuvia ja ajatuksia taiteen merkityksestä elämässäsi.


Tässä on tarkempia ohjeita siitä, miten voit hyödyntää omaa verkkosivustoa tai blogia:

 1. Valitse alusta: Valitse verkkosivuston tai blogin luomiseen sopiva alusta. Voit käyttää ilmaisia alustoja, kuten WordPress, Wix, Blogger tai Squarespace. Nämä alustat tarjoavat helppokäyttöisiä työkaluja verkkosivuston rakentamiseen ilman ohjelmointitaitoja.

 2. Luo portfolio: Verkkosivustosi tai blogin tulisi toimia ikään kuin digitaalisena portfoliona, jossa voit esitellä taiteellisia projektejasi. Käytä korkealaatuisia kuvia ja selkeää kuvailua teoksistasi. Voit luoda eri sivuja tai osioita eri teemoille tai tyylisuunnille.

 3. Jaa tarinoita: Kerro tarinoita teosten takaa. Jaa inspiraation lähteitäsi ja kuvaile luomisprosessiasi. Tarinat auttavat yleisöä ymmärtämään paremmin teosten merkitystä ja tarjoavat henkilökohtaisen yhteyden taiteeseesi.

 4. Luo blogipostauksia: Voit käyttää blogia syventyäksesi eri aiheisiin enemmän. Kirjoita blogipostauksia taideprosessista, luovasta inspiraatiosta, taidealan trendeistä tai mistä tahansa aiheesta, joka liittyy taiteeseesi. Tämä auttaa pitämään yleisösi kiinnostuneena ja tarjoaa lisäarvoa.

 5. Käytä visuaalisuutta: Verkkosivustosi tai blogin visuaalinen ilme on tärkeä. Käytä kuvia teoksistasi, luovaa suunnittelua ja harkittuja värejä, jotka heijastavat taiteellista tyyliäsi.

 6. Kannusta vuorovaikutusta: Tarjoa yleisöllesi mahdollisuus kommentoida ja jakaa ajatuksia. Vuorovaikutus auttaa rakentamaan yhteisöä ja sitouttamaan seuraajiasi.

 7. Sisältösuunnitelma: Suunnittele etukäteen, millaista sisältöä ja millä aikataululla jaat. Pidä kiinni säännöllisestä päivitystahdista, jotta yleisösi tietää, mitä odottaa.

 8. Sosiaalisen median integrointi: Liitä verkkosivustollesi linkit sosiaalisen median profiileihisi. Tämä auttaa yleisöäsi löytämään sinut myös muissa kanavissa.

 9. Päivitä ja ylläpidä: Pidä huolta verkkosivustosi tai blogin päivittämisestä ja ylläpidosta. Vanhentunut sisältö voi vähentää kiinnostusta.

Oma verkkosivusto tai blogi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden jakaa taiteesi syvemmän tarinan, tarkoituksen ja merkityksen. Se auttaa sinua erottumaan muista taiteilijoista ja luomaan vahvemman yhteyden yleisöösi.
Videot ja livestriimit: Taiteen luominen reaaliajassa


Hyödynnä videoiden ja livestriimien voimaa. Tee videoita, joissa näytät taiteen luomisprosessia. Voit myös järjestää livestriimejä, joissa voit keskustella yleisön kanssa samalla kun työstät teoksiasi. Tämä antaa henkilökohtaisemman kuvan taiteilijasta ja luo vuorovaikutusta yleisön kanssa.


Tässä on tarkempia ohjeita ja vinkkejä videoiden ja livestriimien hyödyntämiseen:

 1. Tee luovasta prosessistaai näkyvämpää: Videot tarjoavat mahdollisuuden näyttää, kuinka teoksesi syntyvät alusta loppuun. Voit luoda välähdyksiä teoksen eri vaiheista, jakaa vinkkejä ja niksejä taiteen luomiseen tai selittää tarkemmin käyttämiäsi tekniikoita.

 2. Henkilökohtaisempi yhteys: Videot ja livestriimit antavat mahdollisuuden jakaa enemmän itsestäsi taiteilijana. Voit puhua suoraan kameralle ja kertoa omista inspiraatioista, tavoitteista ja ajatuksista taiteestasi. Tämä luo henkilökohtaisemman yhteyden yleisöösi.

 3. Keskustelu yleisön kanssa: Livestriimit ovat erinomainen tapa vuorovaikutuksen luomiseen. Voit keskustella yleisön kanssa reaaliajassa ja vastata kysymyksiin samalla kun työstät teostasi. Tämä antaa seuraajillesi mahdollisuuden tuntea olevansa osa luomisprosessiasi.

 4. Säännölliset aikataulut: Päätä, milloin järjestät livestriimejä tai julkaiset videoita. Säännölliset aikataulut auttavat yleisöäsi odottamaan ja osallistumaan tapahtumiisi.

 5. Hyödynnä eri alustoja: Voit käyttää alustoja kuten YouTube, Instagram Live, Facebook Live tai Twitch livestriimien ja videoiden jakamiseen. Valitse alusta, joka parhaiten tavoittaa kohdeyleisösi.

 6. Laatu on tärkeää: Huolehdi, että videoiden laatu on hyvä. Hyvä äänenlaatu, selkeä kuva ja hyvät valaistusolosuhteet ovat tärkeitä.

 7. Palaute ja toiveet: Kysy yleisöltäsi, mitä he haluaisivat nähdä videoiden ja livestriimien aiheena. Ottaen heidän toiveensa huomioon voit tarjota sisältöä, joka todella kiinnostaa.

 8. Jälkituotanto: Muokkaa videot huolella ennen julkaisua. Voit lisätä taustamusiikkia, tekstiä tai muita visuaalisia elementtejä, jotka tekevät videostasi houkuttelevamman.

Videoiden ja livestriimien avulla voit tuoda taiteesi lähemmäs yleisöäsi, tarjota opastusta ja inspiraatiota sekä rakentaa henkilökohtaista yhteyttä. Ole rohkea ja luova – tämä on myös tilaisuus näyttää taiteilijapersoonasi monipuolisuus.


Yhteistyöt ja verkostoituminen: Voimaa yhdessä


Etsi muita taiteilijoita, bloggaajia tai vaikuttajia, joiden kanssa voit tehdä yhteistyötä. Yhdessä voitte tavoittaa laajemman yleisön ja tuoda esiin erilaisia näkökulmia taiteeseen. Yhteistyöt voivat sisältää esimerkiksi yhteisiä näyttelyitä tai somekampanjoita.


Tässä joitain ideoita:


 1. Etsi sopivia kumppaneita: Etsi muita taiteilijoita, bloggaajia tai vaikuttajia, joiden tyylit ja aiheet ovat samankaltaisia tai täydentävät omaasi.Tärkeintä on löytää kumppaneita, joiden kanssa voitte tuoda lisäarvoa toistenne sisältöön.

 2. Suunnittele yhteistyö: Keskustelkaa yhdessä siitä, millaisia yhteistyömahdollisuuksia voitte toteuttaa. Se voi olla yhteinen näyttely, taideprojekti, somekampanja, podcast-jakso tai mikä tahansa, mikä tukee molempien osapuolten tavoitteita.

 3. Jaa yleisöä: Yhteistyö voi auttaa laajentamaan näkyvyyttäsi uusille yleisöille. Muiden taiteilijoiden tai vaikuttajien seuraajat saattavat kiinnostua myös sinun taiteestasi, ja päinvastoin.

 4. Luo uniikkia sisältöä: Yhteistyö voi tuoda mukanaan mahdollisuuden luoda jotain uutta ja erilaista. Voitte yhdistää taitojanne ja luoda yhteisen teoksen tai kampanjan, joka erottuu joukosta.

 5. Jakakaa resursseja: Yhteistyö voi myös tarkoittaa resurssien jakamista. Voitte esimerkiksi tukea toisianne materiaaleissa, tiloissa tai markkinoinnissa.

 6. Tehkää yhdessä somekampanjoita: Somekampanjat ovat tehokas tapa saavuttaa suuri yleisö. Voitte esimerkiksi järjestää yhteisen kilpailun tai haasteen, joka kannustaa ihmisiä osallistumaan ja jakamaan sisältöänne.

 7. Kunnioita toistenne taiteellista näkemystä: Yhteistyössä on tärkeää kuunnella toista ja kunnioittaa toistenne taiteellisia näkemyksiä. Yhteistyö voi olla antoisaa ja opettavaista, kun olette avoimia uusille ideoille.

 8. Hyödynnä verkostojasi: Yhteistyömahdollisuuksia voi löytyä omasta taideyhteisöstäsi, mutta myös laajemmista verkostoista. Osallistu taidealan tapahtumiin ja näyttelyihin, jossa voit tutustua muihin taiteilijoihin ja potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin.

Yhteistyöt ja verkostoituminen voivat avata uusia ovia, tuoda uusia ideoita ja auttaa sinua kasvattamaan näkyvyyttäsi taiteilijana. Tärkeintä on löytää kumppaneita, joiden kanssa voitte luoda jotain ainutlaatuista ja inspiroivaa yhdessä.

Paikalliset tapahtumat ja näyttelyt: Läsnäolo omassa ympäristössä


Osallistu paikallisiin taide- ja käsityömessuihin, näyttelyihin ja markkinoihin. Tämä tarjoaa mahdollisuuden näyttää teoksiasi paikalliselle yleisölle ja luoda kontakteja muihin taiteen harrastajiin alueellasi.


Tässä on tarkempia ohjeita ja vinkkejä paikallisten tapahtumien ja näyttelyiden hyödyntämiseen:

 1. Tutki paikallisia tapahtumia: Etsi tietoa paikallisista taide- ja käsityötapahtumista, markkinoista, näyttelyistä ja messuista. Näitä voi olla esimerkiksi taidegallerioiden järjestämiä näyttelyitä, kaupunkimarkkinoita tai käsityömessuja.

 2. Valitse tapahtumat huolella: Valitse ne tapahtumat, jotka sopivat parhaiten taiteellesi ja tavoitteillesi. Mieti, millainen yleisö tapahtuma houkuttelee ja miten se sopii taiteesi tyyliin.

 3. Valmistaudu huolella: Suunnittele, miten haluat esitellä teoksesi tapahtumassa. Valmista näyttelymateriaalit, kuten esitteet, kortit tai muut materiaalit, jotka auttavat sinua kommunikoimaan taiteestasi.

 4. Näytä monipuolisuutta: Valitse näyttelyyn tai tapahtumaan laaja valikoima teoksia, jotta voit näyttää monipuolisuutesi taiteilijana. Tämä voi houkutella erilaisia katsojia.

 5. Verkostoidu: Käytä tilaisuutta verkostoitumiseen. Tutustu muihin näytteilleasettajiin, kävijöihin ja paikallisiin taiteen harrastajiin. Voit oppia paljon muiden taiteilijoiden kokemuksista ja saada vinkkejä.

 6. Tee vaikutus visuaalisella ilmeellä: Luo näyttävä ja houkutteleva näyttelytila. Käytä harkittuja taustavärejä ja asettelua, joka korostaa teoksiasi.

 7. Kerro tarinaa: Jaa tarinoita teostesi takaa ja kerro yleisöllesi teosten inspiraatiosta, tekniikoista ja taustasta.

 8. Ole avoin vuorovaikutukselle: Ota vastaan kävijöiden palautetta ja keskustele heidän kanssaan. Avoin vuorovaikutus voi luoda positiivisia kokemuksia ja kiinnostusta teoksiisi.

 9. Markkinoi tapahtumaa: Hyödynnä sosiaalista mediaa ja muita kanavia markkinoidaksesi osallistumistasi tapahtumaan. Kutsu ystäviäsi, perhettäsi ja tuttavia tulemaan katsomaan teoksiasi.

 10. Ole valmis myymään: Jos mahdollista, valmista teoksesi myyntiin. Monet kävijät saattavat olla kiinnostuneita ostamaan taiteesi heti paikan päällä.

Paikalliset tapahtumat ja näyttelyt ovat hieno mahdollisuus tuoda taiteesi lähemmäs paikallista yleisöä, saada palautetta ja rakentaa suhteita taiteen ympärillä olevaan yhteisöön.
Sähköpostilista: Pysy yhteydessä kiinnostuneisiin


Kerää sähköpostiosoitteita kiinnostuneilta ja luo sähköpostilista. Lähetä säännöllisesti päivityksiä uusista teoksistasi, näyttelyistä ja tapahtumista. Sähköpostilista mahdollistaa suoran yhteydenpidon yleisöösi ja pitää heidät ajan tasalla taiteestasi.


Tässä on tarkempia ohjeita ja vinkkejä sähköpostilistan hyödyntämiseen:

 1. Kerää sähköpostiosoitteita: Tarjoa yleisöllesi mahdollisuus liittyä sähköpostilistallesi esimerkiksi verkkosivustollasi, sosiaalisen median profiileissasi ja tapahtumissasi. Voit käyttää sähköpostimarkkinoinnin työkaluja, kuten MailChimp, ConvertKit tai Constant Contact, kerätäksesi ja hallinnoidaksesi sähköpostiosoitteita.

 2. Tarjoa arvoa: Kannusta ihmisiä liittymään sähköpostilistallesi tarjoamalla heille jotain arvokasta vastineeksi, kuten ilmaisen latauksen, eksklusiivisen sisällön tai alennuskoodin.

 3. Luo houkuttelevia sähköposteja: Suunnittele sähköpostit houkutteleviksi ja visuaalisesti miellyttäviksi. Käytä korkealaatuisia kuvia ja selkeää tekstiä. Käytä myös harkitusti värejä ja fontteja, jotka heijastavat taiteellista tyyliäsi.

 4. Säännölliset päivitykset: Lähetä sähköposteja säännöllisesti, mutta älä liian usein. Pidä yleisösi ajan tasalla uusista teoksista, tulevista näyttelyistä, taustatarinoista ja muista kiinnostavista aiheista.

 5. Personoi viestit: Käytä vastaanottajien nimiä ja personoi viestejä niin, että ne tuntuvat henkilökohtaisilta ja huomaavaisilta.

 6. Selkeä CTA: Sisällytä jokaiseen sähköpostiin selkeä "Call to Action" eli toimintakehotus. Tämä voi olla esimerkiksi linkki verkkosivustollesi, jossa he voivat nähdä lisää teoksiasi tai ilmoittautua näyttelyihin.

 7. Jaa tarinoita: Kerro tarinoita sähköposteissasi. Jaa taiteesi takana olevia tarinoita, inspiraatiota ja tekniikoita.

 8. Vastaa kysymyksiin: Tarjoa sähköposteissasi mahdollisuus kysymyksiin tai kommentointiin. Tämä voi edistää vuorovaikutusta ja osallistumista.

 9. Testaa ja seuraa: Kokeile erilaisia aiheita, sisältöjä ja lähettämisajankohtia ja seuraa sähköpostikampanjasi suorituskykyä. Näin voit oppia, mikä toimii parhaiten yleisösi kanssa.

 10. Kunnioita yksityisyyttä: Noudata tietosuojaohjeita ja anna vastaanottajille mahdollisuus peruuttaa tilauksensa milloin tahansa.

Sähköpostilista on voimakas työkalu suoran yhteydenpidon ylläpitämiseen yleisöösi. Se auttaa rakentamaan vahvempaa suhdetta seuraajiisi ja tarjoaa mahdollisuuden jakaa tärkeitä uutisia ja tarinoita taiteestasi.

Online-kilpailuihin ja haasteisiin: Näkyvyyttä kilpailujen kautta


Osallistu erilaisiin online-kilpailuihin ja taidehaasteisiin. Kilpailut voivat tarjota mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja näyttää teoksesi laajemman yleisön silmissä. Moniin kilpailuihin sisältyy jonkinlainen osallistumismaksu.


Tässä on tarkempia ohjeita ja vinkkejä online-kilpailuihin ja haasteisiin osallistumiseen:

 1. Tutki sopivia kilpailuja: Etsi online-alustoja, verkkosivustoja ja sosiaalisen median haasteita, jotka liittyvät taiteeseen ja taideilmaisuun. Osa kilpailuista voi olla teemakohtaisia, ja osa saattaa antaa sinulle mahdollisuuden näyttää monipuolisuuttasi taiteilijana.

 2. Valitse oikea kilpailu: Valitse kilpailut, jotka vastaavat omaa tyyliäsi ja tavoitteitasi. Tarkista kilpailun säännöt ja osallistumiskriteerit huolellisesti ennen osallistumista.

 3. Luo vahva osallistumispanos: Keskity kilpailussa siihen, miten voit tuoda esiin oman taiteellisen vision ja tyylin. Valitse teoksesi huolella ja varmista, että ne edustavat parhaiten osaamistasi.

 4. Tarkkaile aikatauluja: Osallistu kilpailuihin ja haasteisiin, jotka ovat ajoitettu hyvin omaan aikatauluusi. Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa ja resursseja osallistua kilpailuun laadukkaalla tavalla.

 5. Noudata ohjeita: Lue kilpailun säännöt ja ohjeet tarkasti ja noudata niitä. Huomioi esimerkiksi teosmuodot, kuvatarkkuus ja muut mahdolliset vaatimukset.

 6. Lisää tunnettuutta: Voit mainostaa kilpailua omilla sosiaalisen median kanavillasi ja verkostoissasi. Käytä relevantteja tunnisteita ja linkitä kilpailuun liittyvät tiedot.

 7. Keskity oppimiseen: Osallistuminen ei välttämättä aina johda voittoon, mutta se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia ja saada palautetta. Olipa lopputulos mikä tahansa, voit hyödyntää saamiasi kommentteja ja näkökulmia kehittyäksesi taiteilijana.

 8. Pidä positiivinen asenne: Kilpailuihin osallistuminen voi olla haastavaa ja kilpailutaso voi olla kova. Pidä mielessä, että jokainen osallistuminen on mahdollisuus oppia ja kehittyä.

 9. Jatka osallistumista: Vaikka et voittaisi ensimmäisessä kilpailussa, älä lannistu. Osallistu muihin kilpailuihin ja haasteisiin jatkuvasti. Jatkuva osallistuminen voi tuoda sinulle enemmän näkyvyyttä ja mahdollisuuksia.

Osallistuminen online-kilpailuihin ja taidehaasteisiin voi olla hauska ja palkitseva tapa saada taiteellesi lisää huomiota ja tunnustusta. Se auttaa sinua laajentamaan verkostoasi ja kehittämään taiteellista osaamistasi.Tarinan jakaminen: Henkilökohtainen yhteys yleisöön


Kerro tarinaa taustastasi, inspiraatiostasi ja tavoitteistasi taiteilijana. Henkilökohtaiset tarinat voivat herättää yleisön kiinnostuksen ja auttaa luomaan vahvemman yhteyden.

Markkinointi on jatkuvaa työtä, joka vaatii aikaa ja sitoutumista. Kokeile erilaisia tapoja ja löydä ne, jotka sopivat parhaiten omaan tyyliisi ja tavoitteisiisi taiteilijana. Näiden ilmaisten keinojen avulla voit kasvattaa näkyvyyttäsi ja saavuttaa uusia yleisöjä ilman suuria kustannuksia.


Tässä on lisää tietoa siitä, miten voit hyödyntää tarinankerrontaa markkinoinnissasi:

 1. Taustatarina: Kerro tarinaa siitä, miten aloitit taiteen tekemisen ja miten olet kehittynyt taiteilijana ajan mittaan. Puhu lapsuutesi ja nuoruutesi vaikutteista sekä siitä, miksi päätit ryhtyä taiteilijaksi.

 2. Inspiraation lähteet: Jaa tarina siitä, mikä inspiroi sinua taiteessa. Voisivatko henkilökohtaiset kokemukset, matkat, luonto tai kulttuuri olla teostesi inspiraation lähteitä?

 3. Teosten tarinat: Jokaisella teoksella on tarinansa. Kerro, mikä innoitti sinua luomaan tietyn teoksen, mitä tuntemuksia halusit ilmaista ja millainen prosessi teoksen taustalla oli.

 4. Tavoitteet ja visiot: Jaa visiosi siitä, mitä haluat saavuttaa taiteilijana. Millaisia tavoitteita sinulla on taiteesi suhteen? Yleisö saattaa kiinnostua myös tulevista suunnitelmistasi.

 5. Avoimuus: Ole avoin ja rehellinen tarinoissasi. Kerro myös vaikeista hetkistä ja haasteista, joita olet kohdannut taiteellisella polullasi. Tämä tekee sinusta helpommin lähestyttävän ja inhimillisen taiteilijan.

 6. Sosiaalinen media: Hyödynnä sosiaalisen median alustoja tarinoiden jakamiseen. Voit käyttää Instagramin tarinoita, Facebookin postauksia tai Twitterin ketjuja kertoaksesi tarinasi.

 7. Videot: Voit myös hyödyntää videoita tarinankerronnassa. Tee lyhyitä videoita, joissa kerrot tarinoita taustastasi, teosten synnystä tai taiteellisista pohdinnoista.

 8. Verkkosivusto ja blogi: Voit luoda osion verkkosivustollesi tai blogin, jossa jaat laajemmin tarinoita ja pohdintoja taiteestasi. Tämä antaa yleisöllesi mahdollisuuden uppoutua tarinoihisi syvemmin.

 9. Vuorovaikutus: Kannusta yleisöäsi osallistumaan tarinankerrontaan. Kysy heiltä, mikä tarinoissasi resonoi heidän kanssaan ja pyydä heitä jakamaan omia kokemuksiaan.

 10. Jatkuva tarinankerronta: Tarinankerronta ei ole kertaluontoinen tapahtuma. Jatka tarinoiden jakamista ja päivittämistä säännöllisesti, jotta yleisösi pysyy mukana matkassasi.

Tarinoiden jakaminen avaa ikkunan taiteesi maailmaan ja luo vahvemman yhteyden yleisöösi. Se auttaa sinua erottumaan massasta ja antaa mahdollisuuden muistettavampaan kokemukseen.


Eiköhän tässä ollut tarpeeksi asiaa yhteen kirjoitukseen. Palataan!


Terveisin,


Okulaarinen tieteilijä

Comments


bottom of page