top of page

Iloitaan elämästä ja taiteesta!

Hei! Taidekoulu Tuimala lopetti toimintansa virallisesti 31.5.2023. Suljemme Taidekoulun nettisivut ja kurssisivustomme tässä vähitellen sen mukaan kuin muilta töiltä ehdimme. Siis kyse on vain Taidekoulun sivuista. Minun omat nettisivuni www.tuomastuimala.fi on oma todellisuutensa. Näitä ei pidä sekoittaa toisiinsa. Taidekoulu loppuu, minä en! Toivottavasti.


Joten vaikka Taidekoulu loppui, minä olen edelleen olemassa ja jatkan puuhastelua taiteen parissa jossain muodossa. Ainakin toistaiseksi. Pienen ihmisen on turha antaa absoluuttisia lupauksia tällaisissa asioissa. Mutta ainakin nämä omat henkilökohtaiset nettisivuni jäävät olemassaoloon päivitämpä niitä tai en. Näin ainakin toistaiseksi.


Kuvataiteen ilmainen tietolähde


Muistathan, että sinulla on käytössäsi yksi netin suurimmista ilmaisista suomenkielisistä kuvataiteen tietopankeista eli nämä nettisivuni, joita parhaillaan luet osoitteessa www.tuomastuimala.fi

Nettisivujeni ohella YouTube-kanavaltani löydät oppitunteja, demonstraatioita ja kursseja, joiden avulla kuvataidetta voi opiskella itsenäisesti.

Nettisivuillani on tällä hetkellä noin 150 julkaistua artikkelia. YouTube-kanavallani julkisia videoita on tällä hetkellä 89. Kirjoittelen luultavasti silloin tällöin uusia artikkeleita ja ehkä teen uusia videoitakin. En vielä lupaa mitään, koska taiteen saralla aion tehdä nyt vain sitä, mikä itseäni kiinnostaa. Aion sallia myös kiinnostuksen häviämisen, koska minulla on muutakin vielä mielenkiintoisempaa tekemistä. Katsotaan.

Joka tapauksessa nettisivuillani käsittelen kuvataiteen tärkeimpiä periaatteita ja taitojen kehittämisen tehokeinoja. Näihin sisältyy muun muassa:

  • Mitkä ovat kuusi tärkeintä kuvataiteen osataitoa

  • Miten voi nähdä maailman kuin taiteilija

  • Miten omaa taiteellista kehitystä voi nopeuttaa

  • Miten voi löytää oman tyylinsä taiteilijana

  • Miten piirtäminen ja maalaaminen käytännössä tapahtuu

  • Miten voi todella ymmärtää näkemäänsä

Tässä on jo varsin runsaasti informaatiota, koska kyseessä on melko laajat kokonaisuudet. Itse asiassa tietoa on niin paljon, että sen sisäistäminen ja käytäntöön siirtäminen on vuosien prosessi. Koska taitavaksi tuleminen ottaa aikaa, kehitystä ei kannata hidastaa puutteellisen tiedon vuoksi. Luotettavan tiedon avulla taiteen oppiminen ja tekeminen helpottuu.


Mentorointi?

Teen myös henkilökohtaista mentorointia silloin kun olosuhteeni sen sallivat. Juuri nyt en ota uusia mentoroitavia, mutta myöhemmin ehkä. Jos mentorointi kiinnostaa sinua ota minuun yhteyttä tai tarkkaile nettisivujani. Voin myös informoida asiasta uutiskirjeeni välityksellä. Liittymällä uutiskirjeeni tilaajaksi saat ajantasaista tietoa palveluistani.


Iloitaan elämästä ja taiteesta!


Terveisin,


Okulaarinen tieteilijä

Comments


bottom of page