top of page

Kuvataide - Rentouttava harrastus minimibudjetilla

Moni voi kaivata harrastusta, joka irrottaa ajatukset hetkeksi muista asioista ja tarjoaa henkisen hengähdystauon. Mutta harrastus ei voi olla niin kallis, että sen kustantamisesta tulee uusi stressin aihe. Maalausharrastus on yllättävän edullinen harrastus, piirtämisestä puhumattakaan. Tässä artikkelissa kerron mitä taidetarvikkeita saat vain 20-100 euron budjetilla.Mitä saat 100 eurolla?


Maalausharrastus on tosiaan melko halpa harrastus. Testasin joskus mitä saa 100 eurolla lähimmästä taidetarvikeliikkeestä. Kuvassa näet osan tarvikkeista.

Akryylimaalaustarvikkeita.

100 euron budjetilla sain 9 värituubia/pulloa, maalausnestettä, 10 sivellintä, kertakäyttöpaletteja ja maalauspohjia. Koska maalaan paljon tarvitsen enemmän pohjia ja värejä, joten lopullinen hinta nousi noin 140 euroon.


Käyttämällä rajattua palettia summa on helppo kutistaa 100 euroon. Rajattu paletti tarkoittaa sitä, että maalatessa eri värituubien määrää on rajoitettu. Tyypillinen rajattu paletti pitää sisällään 4-8 värituubia.


Akryylimaalauksessa ei myöskään välttämättä tarvitse maalausnestettä, vaan pelkkä vesi riittää. 100 euron tarvikkeillakin maalaa todella pitkään, vaikka maalaisi usein.


Täytyykö tinkiä laadusta?


Entä tarvikkeiden laatu? Täytyykö siitä tinkiä jos haluaa päästä halvalla? Hyvälaatuisia taidetarvikkeita saa kohtuuhintaan. Jopa niin hyviä, että ne soveltuvat ammattilaisen käyttöön.


Winsor & Newton Galeria akryylivärit.

Mitä tarvikkeita saat 50 eurolla?


Testasin nopeasti Arteljeen verkkokaupasta mitä tarvikkeita saa jos laskisi budjetin 50 euroon. Sillä saa tarpeeksi tarvikkeita, jotta pääsee maalaamisessa hyvään alkuun. Siveltimet, runsaasti värejä ja joitakin maalauspohjia. Näille hintaa tuli 45,50. Akryylimaalaukseen ei tarvitse välttämättä muuta.


Öljymaalauksessa olisi lisäksi hyvä olla jokin maalausneste. Esimerkiksi pellavaöljy. Sekään ei ole aivan välttämätön, mutta helpottaa maalaamista. Joka tapauksessa 50-100 eurolla pystyy hyvin aloittamaan maalausharrastuksen, käyttipä maalaamiseen öljy- tai akryylivärejä.


Piirtäminen on vieläkin halvempaa, koska siihen riittää paperilehtiö, muutama kynä ja pyyhekumi.


Kohtuuhintaisilla tarvikkeilla maalaaminen onnistuu mainiosti.

Mainitsemani 100 euron tarvikepaketin tarvikkeilla voi maalata vuoden tai pitempäänkin. Pohjia tosin menee jos maalaa paljon, mutta ei välttämättä. Yhdelle pohjalle voi maalata monta teosta jos jokaista niistä ei ole tarpeen säilöä. Esimerkiksi harjoitusmaalauksista ja tutkielmista riittää aivan hyvin, että niistä on olemassa valokuvat. Kaiken lisäksi olen huomannut, että runsaamman maalikerroksen päälle on parempi maalata.


Mitä tarvikkeita siis tarvitset?


Maalaamiseen riittää muutama sivellintä, joitakin värejä (valkoinen, musta, sininen, punainen ja keltainen), maalauspohjia. Itse maalaan suunnilleen tällaisella tarvikesetillä. Jos haluat nähdä millaista jälkeä syntyy suhteellisen vähillä tarvikkeilla, löydät kuvia teoksistani Instagramista.


Piirtämiseen riittää muutama kynä, paperilehtiö, teroitin ja pyyhekumi. Itse pärjään melko hyvin jo yhdellä lyijykynällä, hiilikumilla ja akvarellipaperilla. En tarvitse edes tilaustöihinkään kovin paljon enempää tarvikkeita.


Joten jos olet arkaillut kuvataideharrastuksen aloittamista siinä pelossa, että siihen joutuu käytämään satoja tai tuhansia euroja niin huolenaiheesi on turha. 50-100 euroa on riittävä aloitusbudjetti. Piirtämisen aloittamiseen riittää 20-40 euroa. Karsimalla ylimääräiset tarvikkeet pois taiteen tekemisen prosessista tulee siitä sekä halvempaa että helpompaa!Asiantuntevan ohjauksen avulla saat harrastuksesta enemmän irti


Kuten huomasit artikkelista voi tieto auttaa jopa säästämään rahaa. Kun tiedät, mitä tarvikkeita maalaamiseen tarvitaan voit välttyä turhilta hankinnoilta.Tiedosta on paljon muutakin hyötyä. Luotettavan tiedon ja ohjauksen avulla taidot menevät eteenpäin nopeammin ja osaamisen myötä taiteen tekemisestä alkaa nauttia enemmän.

Korkeatasoinen opetus ei sekään ole kallista. Esimerkiksi Taidekoulu Tuimalan verkkokurssit on varsin edullinen vaihtoehto. Verkkokurssien etuna on myös se, että voit osallistua niihin oman kotisi rauhassa ja oman aikataulusi mukaan. Kun opiskelu tapahtuu kotona ei opiskelusta koidu matkakustannuksia.


Taidekoulu Tuimalassa on kaiken lisäksi myös täysin ilmaisia verkkokursseja. Uusin niistä on Akryylimaalauksen avaimet -kurssi, joka on todellinen superkurssi aiheesta. Sen avulla pääset akryylimaalauksessa hyvään vauhtiin.
Tervetuloa rentoutumaan kuvataideharrastuksen parissa! Kurssimme löydät osoitteesta www.taidekoulutuimala.fi


Terveisin,


Tuomas

Comentários


bottom of page