top of page

Liity maksuttomalle piirustuskurssille

Oletko aina halunnut oppia piirtämään, muttet tarkkaan tiedä, mistä aloittaa? Tuntuuko sinusta, että ideoiden saattaminen valmiiksi teoksiksi on liian vaivalloista tai turhaudutko piirtojälkeesi heti alkuunsa?


Minulla on sinulle ilouutisia. Olen julkaissut maksuttoman piirustuskurssin, joka auttaa sinut piirtämisen alkuun. Jos olet aina haaveillut paremmasta piirustustaidosta ja haluat oppia piirtämään erilaisia kuvia vaivattomasti, tämä kurssi on hyvä paikka aloittaa.


Liity mukaan Piirustustaidon tärkeimmät avaimet -kurssille tästä >Opettamani tekniikat


Jos minun pitäisi tiivistää kaikki se, mitä tiedän piirtämisestä pariin oppituntiin, tuloksena olisi tämä kurssi. Käsittelen kurssilla nimittäin kaksi sellaista asiaa, joiden osaaminen todella vaikuttaa piirustusten lopputulokseen. Nämä asiat ovat abstrahointi ja sävyttäminen. Kun hallitset nämä taidot, voit piirtää käytännössä mitä vaan. Selitän kurssilla sinulle, mistä on kysymys ja miten voit soveltaa asioita käytännössä.

Abstrahointi ja viivan käyttö piirtämisessä ovat klassisia taitoja, joiden avulla on piirretty upeita kuvia läpi vuosisatojen. Selkokielistä opetusta näistä asioista on hankala löytää joten näin, että tälle kurssille on tarvetta.Kahden taidon avulla piirtäminen alkaa muuttua vaivattomaksi


Olen törmännyt todella usein tilanteeseen, jossa piirustustaito nähdään vaivalloisena, tuskallisena ja vain "synnynnäisesti lahjakkaiden" etuoikeutena. Monilla henkilöillä, joita minäkin olen opettanut, on ollut tunne siitä, että esimerkiksi valon ja varjon kuvaaminen piirtämällä vaatii äärimmäistä kurinalaisuutta tai poikkeuksellista kykyä havainnoida näkemäänsä. Kaiken kukkuraksi netti ja erilaiset oppaat ovat pullollaan tietoa, joka on keskenään ristiriitaista ja puutteellista. Ei ihme, että monille on syntynyt käsitys, että piirtämiseen tarvitaan vuosien harjoittelua tai poikkeuksellisia kykyjä.


Piirtäminen onkin vaikeaa, jos ei yhtään tiedä, mitä tekee. Mutta heti kun sinulle selviää, mihin asioihin sinun kannattaa keskittyä, asia alkaa kirkastua ja muuttua helpommaksi. Jos olet joskus miettinyt, miten voisit piirtää asiat oikein paperille ja miten voisit sävyttää kuvasi realistisesti, löydät vastaukset liittymällä mukaan maksuttomalle kurssilleni. Kurssi on kaikille avoin ja voit ottaa siitä hyödyn irti.Voinko oppia piirtämään, vaikken ole synnynnäisesti lahjakas?


Lyhyt vastaus kuuluu: Kyllä voit. Mutta puretaanpa nyt se myytti, että piirtotaito olisi kiinni synnynnäisestä kyvykkyydestä tai niin sanotuista lahjoista.


Minulle on vielä jäänyt hieman epäselväksi, miksi kulttuurissamme on totuttu ajattelemaan, että taito jossakin asiassa olisi vain sattuman kauppaa ja harvojen etuoikeus. Ehkä käsityksen taustalla on menneiden vuosikymmenten aikainen puutteellinen tieto ihmisen oppimiskyvystä. Mutta sen tiedän, että tällainen ajattelu estää ihmisiä menemästä eteenpäin esimerkiksi piirtämisessä, vaikka mitään estettä ei todellisuudessa olisi olemassakaan.


Niin sanottuja lahjakkaita henkilöitä tutkineet tutkijat ovat toistuvasti osoittaneet, että suuri osa henkilön lahjakkuudesta perustuu itse asiassa harjoitteluun ja motivaatioon. Taidon oppimisessa kyse on siis oikeasta tiedosta, sopivasta harjoittelusta, motivaatiosta sekä hyvästä ohjauksesta – ei niinkään geeneistä tai jostain syntymälahjasta.


Joten jos sinulla on ajatus siitä, että hyvä piirustustaito ei jostain syystä voisi koskea sinua, karista se mielestäsi. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä tähän ajatukseen ei ole mitään perustetta. Voit tulla taitavaksi piirtäjäksi, vaikket kokisi olevasi luonnonlahjakkuus tai aloittaisit piirtämistä vasta varttuneemmalla iällä.


Liity siis maksuttomalle piirustuskurssilleni ja pääset piirtämisen alkuun. Kurssi löytyy täältä >


Tuomas

bottom of page