top of page

Miksi varjostuksia piirretään?

Oletko koskaan miettinyt, miksi varjostuksia itse asiassa piirretään? Syitä on useita. Tässä artikkelissa kerron joistakin niistä. Mutta miksi on tärkeää ymmärtää syyt varjostusten piirtämiseen? Kun tavoite on kirkkaana mielessä, on se helpompi saavuttaa. Silloin et vain aivottomasti kopioi näkemääsi tai toimi sattuman ohjaamana. Kun tekeminen perustuu tietoon on onnistuminen varmempaa.
KOLMIULOTTEISUUDEN VAIKUTELMA


Varjostusten avulla voit luoda teoksiisi kolmiulotteisuuden vaikutelmaa. Oikein toteutetut varjostukset saavat asiat näyttämään kolmiulotteisilta ja nousemaan irti paperista. Teokset eivät ole enää litteitä ja elottomia, vaan näyttävät aidoilta ja eläviltä sekä tilassa olevilta.
REALISTISUUS


Varjostusten avulla piirrettävää kohdetta voidaan kuvata realistisesti. Kun varjostukset ovat kuvassa oikein, piirtämäsi asiat kuvastavat sitä, miten asiat ilmenevät todellisuudessa. Varjostusten hallinta on realistisen piirtämisen ydintä.

SOMMITTELU


Varjostusten avulla voidaan piirtää erilaisia tummuuksia vaaleasta tummaan. Tumman ja vaalean vaihtelun avulla teokseen voidaan luoda kiinnostava sommittelu, joka perustuu valööreihin.

YHDENNÄKÖISYYS MUOTOKUVISSA


Yhdennäköisyys muotokuvapiirtämisessä pohjautuu hyvin pitkälti siihen, että piirrettävän mallin kasvonpiirteet on sävytetty paperille oikein. Piirtämällä varjostukset todenmukaisesti voit saavuttaa yhdennäköisyyden helpommin.

Opi nelivaiheinen malli varjostusten piirtämiseen


Olet tervetullut Varjostusten piirtäminen -workshopiin. Workshopissa sinulle selviää tarkemmin, miten voit piirtää varjostukset oikein omiin teoksiisi. Opetan workshopissa helpon nelivaiheisen piirustusprosessin, jonka avulla voit piirtää varjostukset paremmin.Workshopin myötä:


Osaat erilaisia varjostustekniikoita

Osaat kuvata teoksissasi valoa ja varjoa

Tiedät, mitkä välineet ovat kaikkein hyödyllisimpiä varjostusten piirtämiseen

Ymmärrät valon logiikkaa

Osaat luoda teoksiisi kolmiulotteisuutta

Tiedät, miten varjostukset luodaan erilaisiin teoksiin käytännössä


Varjostusten piirtäminen -workshopin aikana pureudumme valon ja varjon kuvaamiseen, kolmiulotteisuuden luomiseen ja erilaisiin varjostustekniikoihin. Tulet oppimaan nelivaiheisen mallin, jonka avulla voit varjostaa minkä tahansa piirustuksesi näyttävästi ja realistisesti. Todisteena tästä on alla oleva kuva. Siinä on kahden workshopiin osallistuneet piirustukset. Kipsihevosen on piirtänyt Virpi Nilimaa ja asetelman on piirtänyt Helena Rehtola.


Virpi Nilimaan ja Helena Rehtolan workshopin aikana piirtämät teokset.

Workshop on verkkokurssin muodossa, joten osallistuaksesi sille tarvitset vain toimivan internetyhteyden. Opetus tapahtuu videoiden, tekstien, kuvien välityksellä. Workshopissa voit myös olla vuorovaikutuksessa opettajan kanssa ja saada halutessasi palautetta piirustuksistasi.


Liity mukaan ja opi piirtämään varjostuksia helpolla tavalla!HINTA: 89 €PS. Oletko kiinnostunut piirtämisen sijaan enemmän maalaamisesta? Siinäkin tapauksessa Varjostusten piirtäminen -workshop hyödyttää sinua. Itse asiassa hieno maalaus syntyy täsmälleen samalla kaavalla kuin hieno piirustus. Piirtäminen ja maalaaminen eivät lopulta eroa kovin paljon toisistaan. Isoin ero on työkalut. Katso vaikka alla olevia kuvasarjoja. Toinen on piirustus ja toinen maalaus.
Kuten huomaat maalaaminen on piirtämistä ja piirtäminen maalaamista. Tunnetusti taitavat maalarit ovat lähes poikkeuksetta myös taitavia piirtäjiä. Joten harrastatpa öljy-, akryyli-, tai akvarellimaalausta, kannattaa opetella varjostusten piirtämisen taito. Se tulee hyödyttämään sinua valtavasti.Commentaires


bottom of page