top of page

Videokurssi: Opi piirtämään muotokuvia niin kuin mestari

Koetko muotokuvan piirtämisen vaikeaksi? Haluaisitko tietää, miten voit parantaa piirustustaitojasi mahdollisimman tehokkaasti? Tai haluaisitko piirtää muotokuvan lahjaksi jollekin sinulle tärkeälle ihmiselle? Haluan opastaa sinut piirustusprosessin läpi askel askeleelta. Voit oppia yksinkertaisen prosessin, jonka avulla voit onnistua muotokuvan piirtämisessä.


Tässä artikkelissa kerron sinulle videokurssista, jonka olen luonut kaikkia niitä varten, jotka haluavat oppia piirtämään realistisia muotokuvia. Kerron sinulle myös joistakin kynistä ja välineistä, joiden avulla pääset hyvään alkuun.
Voinko todella oppia piirtämään taidokkaasti?


Onko taidokkaiden muotokuvien piirtäminen taito, jonka vain harvat voivat oppia? Tarvitaanko piirustustaidossa luontaisia lahjoja? Vastaus molempiin kysymyksiin on painokas ei. Jokainen voi oppia piirtämään, kunhan vain saa oikeaa tietoa ja ohjausta.


Piirtämisessä tieto on valtaa. Oikean tiedon avulla omia piirustuksiaan voi parantaa nopeasti. Harjoitteluakin toki tarvitaan, mutta oppimista on mahdollista nopeuttaa huomattavasti kun tietää, mihin asioihin kannattaa keskittyä. Harjoitella voi nimittäin oikein tai väärin. Olen omakohtaisesti kokenut järjettömän harjoittelun puutteet ja joutunut oppimaan asioita kantapään kautta. En halua, että sinä teet samoja virheitä. Piirtämisen ei tarvitse olla vaikeampaa kuin se todellisuudessa on.Sinun on täysin mahdollista oppia piirtämään näyttäviä muotokuvia suhteellisen lyhyessä ajassa kun tiedät, mitkä ovat ne kaikkein oleellisimmat seikat, joihin sinun pitäisi kiinnittää piirtämisessä huomiota. Oikean tiedon turvin jokainen piirtämäsi viiva ja jokainen piirtämiseen käyttämäsi minuutti vie taitojasi eteenpäin. Et tuhlaa aikaasi väärien asioiden päättömään toistoon.Opi muotokuvapiirtämisen ydintaidot ja -periaatteet


Hienojen muotokuvien piirtäminen on todellisuudessa yksinkertaisempaa kuin miltä se aluksi saattaa näyttää tai tuntua. Auttaakseni sinua olen valmistanut intensiivisen videokurssin, jolla opetan sinut piirtämään vaikuttavia muotokuvia. Videokurssini on katsottavissa YouTube -kanavallani ja löydät sen täältä: Realistinen muotokuvapiirustus.


Valmistamani videokurssin välityksellä:

 • Pääset yli aloittamisen vaikeudesta

 • Opit selkeän ja yksinkertaisen piirustusprosessin, jota voit soveltaa minkä tahansa aiheen piirtämiseen

 • Opit yksinkertaisen mutta tehokkaan tavan analysoida näköhavaintojasi

 • Opit kolme ehdottoman tärkeää kysymystä, jotka sinun tulisi esittää itsellesi aina, kun piirrät jotain

 • Opit piirtämään kasvojen mittasuhteet oikein

 • Piirustuksistasi tulee realistisempia

 • Opit käytännönläheisen tavan soveltaa anatomiaa muotokuvien piirtämiseen

 • Saat tietää, millä välineillä syntyy hienoja muotokuvia

 • Opit piirtämään valoa ja varjoa oikein

 • Silmäsi tarkkuus kehittyy


Kerron kurssilla myös joistakin erikoiskynistä, joiden avulla saat piirustuksiisi paljon kaivattua kontrastia.


Onko nämä kaikki asiat todella mahdollista oppia videoita katsomalla? Kyllä on, jos olet valmis tekemään oman osasi ja panet oppimasi asiat käytäntöön. Parhaimman hyödyn saat, kun piirrät videoiden mukana seuraten tarkasti annettuja ohjeita.Kurssin esittelyvideo
Mitä välineitä tarvitset videokurssilla?

Piirtämiseen ei tarvita paljon välineitä, jo kynä ja paperi riittää. Jos haluat saada parhaimman hyödyn irti kurssista, suosittelen sinua hankkimaan ainakin seuraavat kynät ja tarvikkeet:


 • Lyijykyniä (H, HB ja 3B)

 • Staedtler Black 8B-kynä tai musta puuvärikynä

 • Valkoinen hiilikynä

 • Harmaaksi sävytetty paperi

 • Pyyhekumi

Itse asiassa hankitpa kurssini tai et, hanki nämä välineet joka tapauksessa, koska niiden avulla hienoja piirustuksia syntyy helpommin.

Vaikkei sinulla olisi juuri näitä kyniä ja välineitä, voit silti hyötyä kurssista paljon.Muotokuvakurssin johdantovideo


Tästä näet kurssin lyhyen johdantovideon. Kaiken kaikkiaan videomateriaalia on kurssilla reilusti yli kaksi tuntia.


Täydellinen apuväline piirustustaidon itsenäiseen opiskeluun


Kurssi tarjoaa sinulle hienon mahdollisuuden opiskella piirtotaidon ydinperiaatteita itsenäisesti oman kotisi rauhassa. Itseoppineena taiteilijana voin vakuuttaa sinulle, että piirtämään voi todellakin oppia itse.


Itseopiskelemalla ei voi tulla taitavaksi kuitenkaan sattumalta. Tarvitaan oikeaa tietoa ja sen oikeaa soveltamista. Oikean tiedon hankkiminen voi tarkoittaa kuukausien tai vuosien intensiivistä tutkimustyötä aiheen parissa. Koska olen jo itse tehnyt tämän tutkimustyön, haluan säästää sinut siltä valtavalta vaivalta, joka asian eteen täytyy nähdä. Niinpä olen koonnut kurssille muotokuvapiirtämisen ehdottomat ydinasiat, tärkeimmät periaatteet ja tiedon jyvät, jotta sinä voit päästä vähän helpommalla. Suhteellisen lyhyeen kurssiin ei ole tietenkään mahdollista sisällyttää aivan kaikkea, mutta voin taata sinulle, että näillä tiedoilla pääset varsin pitkälle.Muotokuvakurssin tiedot


Muotokuvapiirtämisen videokurssi on puhuttu suomeksi ja tekstitetty englanniksi. Se koostuu kahdeksasta ladattavasta videosta, joiden yhteiskesto on lähes 2,5 tuntia. Kurssi pitää sisällään muotokuvapiirustusprosessin alusta loppuun ja sen eri vaiheita valaisevia mikroluentoja sekä havaintoesityksiä.


Kurssin löydät täältä: Realistinen muotokuvapiirustusToivon sinulle mukavia hetkiä kurssin parissa!


Tuomas


Comments


bottom of page