top of page

Parhaimmat verkkokurssit ja Youtube-kanavat kuvataiteen opiskeluun

Hei! Tehokkaan oppimisen yksi salaisuuksista on luotettava tieto ja ohjaus. Siksi haluan jakaa listan tärkeimmistä tietolähteistä, joita olen itse käyttänyt opiskellessani kuvataidetta ja joita voin omien kokemusteni perusteella suositella. Monet näistä tietolähteistä ovat ilmaisia, mutta osa niistä on maksullisia. Mutta ne jotka ovat maksullisia ovat hintansa arvoisia.


Listatut tietolähteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Useimmat tietolähteet soveltuvat kaiken tasoisille tekijöille, mutta joissakin mennään kuvataiteessa tasoille, joita voi olla aloittelijan vaikea tajuta ilman tarvittavaa pohjatietoa ja -kokemusta.
Verkkokurssit ja -koulut:


Evolve artist

Vitruvian studio

Learn Kitsch Painting

Draw Mix Paint

Luis Borrero

New Masters Academy

Atelier Rousar

Online Art Academy

Paul Foxton

Cuong Nguyen

YouTube-kanavat:


Tuomas Tuimala

Paul Ingbretson

Evolve Artist

Draw Mix Paint

Masterpieces of Painting in 4k magnification

Old Dirty Masters

Luis Borrero

Yupari Artist

Nic Thurman

School of Apelles

Fine Art Academy

Drawing Database

Online Art Academy

Florent Farges

Learn From the Masters

Pablo Tapia Fine Art

The Da Vinci Initiative

Paul Foxton

Cuong Nguyen

In the Studio Art instruction

Stephen Bauman


Tässä oli joitakin tietolähteitä, joita olen itse hyödyntänyt. Listoja voisi vielä jatkaa lukemattomilla nettisivuilla, kirjoilla ja kursseilla, joten ehkä täydennän listoja myöhemmin.


Vinkki kuvataiteen itsenäiseen opiskeluun


Keskitä alussa voimavarat mahdollisimman vähään määrään tietolähteitä ja ime siitä hyöty irti käytännön harjoittelun avulla. Eri opettajilla ja tietolähteillä voi olla keskenään ristiriitaisia näkemyksiä ja menetelmiä. Tämä voi hämmentää kokematonta taiteen harrastajaa. Parhain vaihtoehto on käydä ensin jokin verkkokurssi, jossa voi opiskella kuvataiteen tärkeimpiä perusteita ohjatusti. Sitten kun perusteet on hallussa on helpompi nähdä erilaisten oppisuuntien taustalla olevat yhdistävät tekijät ja periaatteet. Varaudu siihen, että perusteiden sisäistämiseen menee aikaa. Oppimisnopeus vaihtelee luonnollisesti yksilöstä toiseen, mutta oikeilla tiedoilla jokainen voi oppia mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.


Terveisin,


Tuomas

Comments


bottom of page