top of page

Rembrandt-tutkielmia

Hei! Kokoan tähän artikkeliini tekemiäni Rembrandt-tutkielmiani. Rembrandt on yksi suosikki maalareistani ja hänen teoksensa ovat minulle merkittävä inspiraation lähde.Rembrandt-tutkielma akryyliväreillä


Tämän Rembrandt-tutkielman tein suunnilleen helmikuussa 2021. Kyseessä on melko vapaa tulkinta eräästä Rembrandtin omakuvasta. Katsoin mallikuvaa näytöltä, jonka väriasetukset olivat pielessä enkä jaksanut säätää niitä kohdalleen. Siksi maalauksen värit poikkeavat alkuperäisestä teoksesta. Se ei kuitenkaan haittaa, koska värit ovat uskottavat, enkä muutenkaan pyrkinyt maalauksessa kopioon, vaan tulkintaan.
Rembrant-kopio öljyväreillä


Maalaus on suhteellisen uskollinen alkuperäiselle teokselle, mutta ei täydellinen kopio. Lisäksi maalaus on vain osa alkuperäisestä. Alkuperäisessä Rembrandtin teoksessa figuurista on näkyvissä enemmän kuin pelkkä naama. Tein kopio joskus vuonna 2021.Rembrandt-tutkielma hiilellä


Piirsin joskus tällaisen Rembrandt-tutkielman hiilikynillä.Rembrandt-tutkielma akryyliväreillä


Tällä maalauksella ei ole kovin paljon tekemistä alkuperäisen teoksen kanssa. Figuurin asento, vaatetus ja valaistus ovat samanlaiset, mutta mutta hahmo on toinen. Maalauksessa on hyvä valon hohde, mikä on osaltaan valöörirakenteen seurausta. Vaaleat kasvot tumman massan keskellä saavat aikaan hyvän valon tunnun maalaukseen.Nämä maalaukset on tehty melko huolettomalla asenteella. Oikein hyvän Rembrandt-kopion tekeminen vaatii pysähtymistä tekemisen äärelle ja lähtöparametrian säätämistä kohdalleen.


Ehkä teen joskus oikean Rembrandt-kopion. En tiedä. Ateljeen nurkat ovat täynnä muita keskeneräisiä maalausprojekteja. Niissä riittää töitä moneksi vuodeksi.


Terveisin,


Okulaarinen tieteilijä

Comments


bottom of page