top of page

"Sinäkin osaat piirtää ja todistan sen sinulle!"

Onko piirtäminen sinusta vaikeaa? Tarvitaanko piirustustaitoon luontaisia lahjoja tai valtavaa määrää harjoittelua? Tässä artikkelissa vastaan näihin kysymyksiin ja osoitan, että sinulla on jo kaikki tarvittavat kyvyt, voidaksesi piirtää hyvin.


Sinullakin on ammattitaiteilijan silmä


Katso alla olevaa kuvaa. Näetkö mikä siinä menee vikaan?


Kuvassa maalaus on hieman vinossa. Se, että huomaat luonnostaan onko jokin suorassalinjassa vai ei, todistaa sen, että sinulla on ammattitaiteilijan silmä.

Kallistuskulmien havainnointi on nimittäin todella tärkeä taito tarkkojen luonnosten piirtämisessä. Kuten kuva osoittaa, kykenet vaivattomasti näkemään poikkeamat täydellisen pysty- ja vaakasuorasta. Se osoittaa, että sinullakin on hyvien luonnosten piirtämiseen tarvittava taito sisäänrakennettuna sinuun.

Loppu on vain kiinni siitä, että hankit tietoa siitä kuinka tätä luontaista kykyä voi hyödyntää piirtämisessä ja lisäksi harjoittelusta.Lisää todisteita Sinun taiteellisesta kyvykkyydestäsi


Katso alla olevaa kolmea abstraktia muotoa. Mitä ajattelet, olisiko niiden piirtäminen sinulle mahdoton tehtävä? Todennäköisesti vastaat, että ei olisi. Kuka tahansa meistä pystyy halutessaan pienellä vaivannäöllä piirtämään tarkalleen samanlaiset muodot. Se ei ole ollenkaan mahdoton tehtävä. Kyseiset muodot koostuvat vain erisuuntiin kulkevista viivoista.Aiemmin todistin jo sen, että meillä kaikilla on ammattitaiteilijan kyky tunnistaa viivojen kallistuskulmat. Toisin sanottuna me kaikki kykenemme näkemään mihin suuntaan viiva on menossa eli kuinka kallellaan se on. Saman asian voit todeta näidenkin kuvien välityksellä. On aivan varmaa, että huomaat selvästi jos jokin viiva ei ole täysin pystysuora tai vaakasuora.


Huomaat myös sen kuinka paljon viiva poikkeaa pystysuorasta. Helppoa, eikö totta?

Tiesitkö, että olipa aihe mikä tahansa, koostuu se vain erilaisista abstrakteista muodoista eli eri suuntiin kulkevista viivoista. Siis juuri tuon esimerkkikuvan kaltaisista muodoista. Se, että aihe näyttää esittävän jotain tunnistettavaa objektia syntyy siitä, että abstraktit muodot on asetettu oikeaan järjestykseen ja oikeille paikoilleen. Tätä havainnollistaa toinen kuva, joka pelkistetty luonnos Homerista.Vahvan luonnoksen piirtäminen havainnosta ei ole tämän kummempaa. Kokeile vaikka itse niin näet. Kokeile piirtää aiemman kuvan kolme yksinkertaista abstraktia muotoa. Onnistut varmasti piirtämään ne ainakin suunnilleen oikein ja pienellä harjoittelulla tai yksinkertaisesti äärimmäisen huolellisella työskentelyllä voit kopioda ne täydellisesti. Sitten kun osaat jäljentää tällaiset yksinkertaiset ja irralliset muodot, voit kokeilla jotain monimutkaisempaa aihetta. Esimerkiksi tuota Homerin kuvaa.

Sinäkin osaat piirtää!


Terveisin,


Tuomas

コメント


bottom of page