top of page

Taidekoulu Tuimala Turun Sanomissa

Hei! Ihme on tapahtunut! Turun Sanomissa julkaistiin 10.1.2023 artikkeli piirtämisestä, jossa huomattavimpana tietolähteenä oli Taidekoulu Tuimala. Mitä ihmeellistä tässä on?

Jatka lukemista niin se selviää ja samalla saat vähän yleistietoa siitä mitä maailmalla tapahtuu kuvataiteen opetuksen saralla.


Taidekoulu Tuimala Turun Sanomissa


Kuvataiteen verkko-opetus ulkomailla jo totaalisen vanha uutinen


Ulkomailla kuvataiteen verkko-opetus on ollut arkipäivää jo pitkään. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana nettiin on ilmestynyt valtava määrä erilaisia taidekouluja ja -kursseja. Joukkoon mahtuu paljon korkeatasoista tarjontaa. Olen itsekin opiskellut realistisen öljymaalauksen menetelmiä eräässä ulkomaisessa kuvataidekoulussa. Itsestään on mahdollista kouluttaa ammattitasoinen tekijä jopa pelkästään verkossa opiskelemalla. Laitetaan tähän esimerkiksi yksi oppilastyöni, jonka tein Kevin Murphyn perustamassa nettikoulussa.


Tuomas Tuimalan öljymaalaus Evolve Artist -koulutuksesta

Oppiminen on siis mahdollista nykyaikaisillakin menetelmillä!Kuvataiteen verkko-opetuksen huolestuttava tilanne Suomessa (Voiko tämä olla mahdollista?)


Entä tilanne Suomessa? Joku voisi aiheellisesti sanoa, että Suomessa ollaan pahasti jäljessä tässä asiassa. Edelleenkin on olemassa vain yksi suomalainen netissä toimiva kuvataidekoulu ja se on Taidekoulu Tuimala.


Tosin joitakin yksittäisiä verkkokursseja tai kursseja myyviä sivustoja on sittemmin ilmaantunut muidenkin suomalaisten toimesta, mutta tarjonta on uskomattoman vähäistä ottaen huomioon, että verkkokurssit alkaa olla jo melkein vanhanaikainen asia maailmalla.


Jotkut pioneerihenkiset ulkomaalaiset taiteilijat ja taiteen opettajat suunnittelevat jo virtuaalitodellisuudessa toimivia taidekouluja.


Siksi on ihme, että Taidekoulu Tuimala tuotiin näinkin huomattavalla tavalla esille suositussa sanomalehdessä. Joku olisi voinut luulla, että asiaan tartutaan nopeammin. Onhan koulumme ollut olemassa jo monta vuotta. Turun Sanomissa eletään selvästi tätä päivää ja ollaan valveutuneita. Tosin artikkelin pääaiheena oli piirtäminen ei kuvataiteen verkko-opetus. Mikä on oikeastaan vähän huvittavaakin, koska verkko-opetuksen empiirisesti todistettu toimivuus on se isompi juttu. Artikkeli oli joka tapauksessa hyvä.Tuomas Tuimala opettaa verkkokurssilla


Ovatko perinteiset opetusmenetelmät vanhanaikaisia?


Uskon perinteisten opetusmuotojen voimaan, mutta ongelmana niissä on se, että ne eivät sovi kaikkien olosuhteisiin. Jos esimerkiksi haluat opetusta klassisissa menetelmissä on tarjonta varsin rajallista Suomessa. Muutamia hyviä kouluja on, mutta ne ovat keskittyneet Etelä-Suomen alueelle. Mitä jos asut kaukana pohjoisessa? Tai entä ikääntyvät ihmiset?


Monille verkkokurssit on erinomainen vaihtoehto opiskella kuvataidetta ammattilaisten ohjauksessa. Mutta kaikille joille on mahdollista osallistua perinteiseen opetukseen se on suositeltavaa. Oppiminen on aina varmempaa kun opettaja on kirjaimellisesti hengittämässä oppilaan niskaan ja kyttäämässä vieressä oppilaan työskentelyä. Verkossa opiskelu vaatii enemmän oma-aloitteisuutta.


Jos haluat tutustua kurssitarjontaamme löydät kurssimme osoitteesta www.taidekoulutuimala.fi


Tervetuloa Taidekoulu Tuimalaan!


Terveisin,


Tuomas

Comments


bottom of page