• Tuomas Tuimala

"Taidelaboratorion tutkimustulokset julkaistu! - Näin opit piirtämään ja maalaaman nopeasti."

Kyllästyin muutama vuosi sitten siivoojan töihin ja ajattelin, että voisiko sitä alkaa tuosta vaan taiteilijaksi ja hankkia sillä elannon. Itse taide minua ei kovin paljon kiinnostanut. Minua kiinnosti ultra-oppiminen ja kuvataide teknisenä taitona. Niinpä perustin kotiini taidelaboratorion ja aloitin tutkimusprojektin, jossa tutkin miten ammattimaiseksi taiteilijaksi voisi tulla mahdollisimman nopeasti, mielellään välittömästi. Kävi ilmi, että korkeatasoinen taide perustuu hyvin pitkälle vain muutamaan perusasiaan. Jos ne hallitsee, hallitsee kuvien tekemisen taidon. Voi olla, että luontaiset lahjat nopeuttavat oppimista, mutta usein luontainen lahjakkuus on kuitenkin yliarvostettua. Luotettavalla tiedolla ja oikeanlaisella harjoittelulla on paljon isompi merkitys. Jos harjoittelee tiedon mukaan voi kehittyä nopeasti. Kaiken lisäksi pelkällä tiedolla voi parantaa teoksiaan heti, ilman muutosta teknisessä osaamisessa.


Eräs edesmennyt ystävä sanoi viisaat sanat: "Jos sitä ihminen tekee, voi sen ihminen oppia".


Katso video, jossa kerron aiheesta lisää. Videolla näet myös piirustuksiani vuosilta 2017-2020.Älä siis tuhlaa aikaasi harjoitteluun, ellet tiedä tarkalleen miten kannattaa harjoitella. Jos hankit ensin tietoa ja sitten harjoittelet oikeiden periaatteiden mukaan voit päästä ammattimaiselle taitotasolle jopa vain joidenkin kuukausien harjoittelulla. Jos katsoit yllä olevan videon on se todiste tästä. Laitoin videoon maamerkeiksi joitakin päivämääriä, joiden avulla voi laskea, että minulla siinä meni noin 6 kuukautta, että aloin saamaan hyvän otteen piirtämiseen. Siitä eteenpäin edistyminen jatkui kovaa vauhtia ja pienellä lisäharjoittelulla pääsin ammattimaiselle taitotasolle. Vuoden 2019 alkupuolella piirustustaitoon oli tullut jo siinä määrin tietoista kontrollia, että olin valmis tilaustöiden piirtämiseen. Kehittymistäni on vauhdittanut varmasti myös se, että olen opetustyön ja kurssien valmistamisen vuoksi joutunut tutkimaan ja analysoimaan kuvataidetta todella tarkkaan. Ammattimainen taitotaso on tietenkin eriasia kuin huippuosaaminen. Ammattilaisten joukossakin on luonnollisesti eritasoisia tekijöitä. Mutta se on kiistattomasti osoitettu, ei vain minun kokeilujeni myötä, vaan myös monien muiden kokemuksen kautta, että hyväksi voi tulla nopeasti kun harjoittelee järkevästi.


Haluatko ottaa piirustus- tai maalaustaidon haltuun?


Haluatko siirtää oman kehityksesi turbovaihteelle? Tutustu siinä tapauksessa Taidekurssien ja Taidekoulu Tuimalan kurssitarjontaan. Kurssimme ovat verkkokursseja, eli voit suorittaa ne oman kotisi rauhassa. Meillä on myös joitakin ilmaisia kursseja, joiden välityksellä pääset tutustumaan miten verkkokurssit toimivat. Täällä nettisivuillani on myös tällä hetkellä internetin laajin suomenkielinen tietopankki piirtämisestä ja maalamisesta. Kannattaa hyödyntää näitä resursseja, koska kuten todettu, Tiedossa on Voimaa!


Terveisin,


Tuomas