• Tuomas Tuimala

Teosgalleria 2 - Piirustuksia

Hei! Tähän artikkeliin olen koonnut kuvia joistakin piirustuksistani vuosilta 2017-2021. Tuohon aikaväliin mahtuu kaikein kaikkiaan yli 500 piirustusta ja luonnosta, joten valitsin tähän vain joitakin parhaimpia. Jos haluaisit tilata itsellesi tai lahjaksi ammattimaisen muotokuvapiirustuksen ota minuun yhteyttä sähköpostitse. Sähköpostiosoitteeni on tuomas.tuimala@taidekurssit.fi

Muotokuvia


Tässä näet joitakin tekemistäni tilaustyömuotokuvista. Viimeisen niistä piirustuksen tein Realistinen muotokuvapiirustus -kurssia varten. Muotokuvat piirrän tavallisesti sävytetylle paperille käyttäen lyijykyniä ja valkoliitukynää.
Klassiset piirustukset (klassiset veistokset)


Tässä näet joitakin piirustuksia, joissa olen harjoitellut piirtämisen perusteita piirtäen klassisia veistoksia. Antiikin klassisten veistosten piirtäminen on yleinen harjoitusmuoto klassisten kuvatekijöiden perinteessä. Piirustukset on piirretty lyijkynillä ja joissakin niistä olen lisäksi käyttänyt valkoliitukynää.

Opintotyöt


Vuoden 2020 alussa aloitin opinnut Kevin Murphyn taideakatemian Evolve Artist -etäkoulutuksessa. Tässä näet joitakin piirustuksia, jotka tein ohjelman alkuperäisen 1. osan harjoitusteoksina.


Piirustukset on piirretty käyttäen vain mustaa ja valkoista hiilikynää, ei pyyhekumia. Piirustukset olivat niin haastavia monille, että Kevin päätti muuttaa ohjelmaa ja nykyään oppilaat saavat aloittaa suoraan öljymaalauksesta. Näitä äärimmäistä tarkkuutta ja keskittymistä vaatia hiilipiirustuksia ei sittemmin ole kenenkään tarvinnut enää tehdä.


Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että ehdin liittyä kouluun ennen muutosta. Opin näistä piirustuksista kuinka tärkeää taiteilijalle on oppia ammentamaan itsestään kaikki osaaminen irti. Silloin kun tekisi mieli lopettaa onkin syytä jatkaa kunnes oma potentiaali on täysin käytetty. Onnistuminen ei ole kiinni vain taidosta. Tarvitaan myös peräänantamatonta asennetta ja lujaa sitoutumista korkeisiin standardeihin.
Kuten alussa toin esiin piirustuksia minulla olisi esitellä vielä satoja muita, mutta riittäköön tämä tällä kertaa.


Terveisin,


Tuomas