top of page

Teosten alkuja ja loppuja sekä välivaiheita

Hei! Tässä artikkelissa esittelen teosteni alkuja, loppuja ja välivaiheita. Tarkoitukseni on valaista erilaisia tapoja rakentaa hyvä maalaus.Lukematon määrä erilaisia menetelmiä


Maalausmetodeja on melkein yhtä paljon kuin on maalareita. Monet niistä ovat toimivia. Kyse on mieltymyksistä ja tottumuksista. Asian ydin onkin se, että minkä menetelmän saa itse toimimaan parhaiten ja mikä sopii omiin taiteellisiin tavoitteisiin. Kokeilemalla erilaisia tapoja maalata, löytää itselle sopivimmat metodit.


Esitän käyttämäni ja kokeilemani menetelmät tällä kertaa pelkkinä kuvasarjoina. Kuvista voi päätellä jo paljon, mutta menetelmät varmasti kaipaavat myös tarkempia selityksiä. Jos haluat oppia aiheesta lisää olet tervetullut Taidekoulu Tuimalan verkkokursseille.


Näiden kuvasarjojen avulla voit kuitenkin päästä asiassa hyvään alkuun. Tulet huomaamaan kuvasarjoista, että aloitukseni voivat välillä näyttää omituisilta. Se ei tarkoita, etteikö aloituksissani olisi aina jokin logiikka takana, mutta sellaista ei välttämättä tarvitse olla. Tärkeintä on se, että aloittaa maalauksen jotenkin ja sitten työstää sitä tarpeeksi pitkään, jotta maalaus saa tilaisuuden kehittyä hyväksi.

Terveisin,


Tuomas

Comments


bottom of page