• Tuomas Tuimala

Tervetuloa Ateljee Tuimalaan!

Tervetuloa seuraamaan kärpäsenä katossa työskentelyäni Ateljeessani!

Päätin julkaista videon, jossa pääset seuraamaan läheltä tyypillistä harjoitussessiotani.

Videolla näet kuinka piirrän kipsipiirustuksen valokuvasta alusta loppuun. Video on nopeuttamaton ja editoimaton. Videon tarkoitus on demonstroida piirustusprosessin päävaiheita, niinpä en pyrkinyt piirustuksessani absoluuttiseen tarkkuuteen tai korkeaan viimeistelyn tasoon. Lopputulos valaisee kuitenkin hyvin sitä, että kun hallitsee piirustusprosessin tärkeimmät vaiheet ja elementit, voi piirtää kohtuullisen hyviä piirustuksia suhteellisen nopeasti. 2,5 tuntia voidaan vielä lukea nopeisiin piirustuksiin.

Kipsiveistokset opettavat klassista estetiikkaa


Perinteisesti kipsipiirustus tehdään oikeasta kipsiveistoksesta, koska harjoituksen yksi päätarkoituksista on opettaa piirtämään kolmiulotteinen objekti. Mutta koska käytännön syistä useimmat meistä eivät voi hankkia laajaa kipsivalikoimaa kotiinsa, on tyydyttävä valokuviin. Miksi sitten kannattaa piirtää kipsiveistoksia myös valokuvista? Koska kipsiveistoksista voi oppia klassista estetiikkaa ja jonkin verran myös anatomiaa, sekä kanonisia mittasuhteita. Klassiset kipsiveistokset ja patsaat ovat mestaritaiteilijoiden tekemiä taideteoksia. Niitä jäljentämällä voi oppia paljon siitä, mitä on klassinen taide.


Kipsiveistokset opettavat klassista estetiikkaa.

Ota kaikki hyöty irti videostani


Piirtämään ei luonnollisesti voi oppia vain videoita katsomalla. Piirustustaito kehittyy ensisijaisesti tekemisen kautta. Hyvä tapa harjoitella piirtämistä on piirtää perässä opettajaa/taiteilijaa jäljitellen. Jos haluat kokeilla Daavidin silmän piirtämistä minun metodillani, referenssikuvan löydät helposti Googlen kuvahaulla kun käytät hakusanoja Plaster Cast David's eye. Tästä linkistä löydät saman referenssikuvan kuin videolla: https://www.thinkinghandstudios.com.a...Kiitos kun vierailit Ateljeessani! Tervetuloa uudelleen!


Piirustusterveisin,


Tuomas