top of page

Testissä Marie's Free Cutting Paper Handle -hiilikynät

Tilasin vähän aikaa sitten uudet Marie's hiilikynät. Kerron tässä artikkelissa arvioni niistä.

Kyseessä on Marie's Free Cutting Paper Handle (FCPH) -hiilikynät.
Yleisiä huomioita


Kyniä on saatavilla ainakin kolmen kovuisina. Neutral, Soft ja Extra Soft, eli neutraali, pehmeä ja extra pehmeä. Tässä suhteessa ne poikkeavat tavanomaisista Marie's hiilikynistä, joiden kovuudet ovat kova, neutraali ja pehmeä.


Kutakin kovuutta myydään kahdentoista kappaleen pakkauksissa. Pakkaukset ovat ulkonäöltään varsin hienoja ja niiden kuvitus viittaa hyvin kynien käyttötarkoitukseen. Akateemiset muotokuva-, kipsi-, ja asetelmapiirustukset. Tämä luo vaikutelman korkealaatuisista tuotteista.


Myös itse kynät ovat hienonnäköiset. Niissä olevat hopeiset kiinankieliset kirjoitusmerkit, sekä muut tekstit ja kuvioinnit tumman harmaalla taustalla luovat arvokkaan vaikutelman. Usein kiinalaisten tuotteiden laatuun suhtaudutaan skeptisesti, mutta tämän tuotteen ollessa kyseessä kannattaa unohtaa ennakkoluulot. Marie's kynät ovat huippuluokkaa.Millaiset Marie's FCPH -kynät on teroittaa?


Yksi hyvän piirustuskynän tuntomerkeistä on se, että se on helppo teroittaa. Ilmeisesti kynänvarret ovat paperia. Ainakin nimi ja valkoinen väri viittaavaat siihen. Ne teroittuvat samalla tavalla kuin hyvät puiset kynät. Joten FCPH -kynät läpäisevät ensimmäisen testin.Millaista kynillä on piirtää?


Lyhyesti sanottuna kynillä on hyvä piirtää. Ne eivät juuri poikkea Marie'sin perushiiilikynistä piirtotuntumaltaan tai -jäljeltään. Erityisen hyvin ne toimivat Cansonin 1557 paperilla. Alla olevissa kuvissa näet kynillä piirretyn luonnoksen pääkallosta. Piirustuksen hahmottelun aloitin tavallisella kovalla Marie's hiilikynällä, koska FCPH -kynät alkavat neutraalista kovuudesta. Neutraalikynä on toisaalta sen verran kova, että silläkin on mahdollista piirtää himmeämpää jälkeä. Se vaatii kuitenkin erityistä varovaisuutta, sillä kynästä jää helposti tumma jälki, jota on vaikea täysin kumittaa pois. Tämä onkin Marie's kynien ainoa heikkous. Ne jättää helposti peruuttamattoman jäljen. Varsinkin jos piirtää valkoiselle paperille. Toisaalta tämä pakottaa piirtämään paremmin, huolellisemmin ja kevyemmin, mikä voi lopulta johtaa parempaan lopputulokseen.Kokemusteni perusteella voin suositella Maries' FCPH -kyniä. Niillä on hyvä piirtää.


Jotkut Marie's kyniä käyttävät taiteilijat piirtävät luonnoksen pajuhiilellä ja sitten kun piirustuksen pääelementit ovat paikoillaan, siirtyvät kynien käyttöön. Tämä on hyvin toimiva menetelmä. Marie's valmistaa myös hyviä pajuhiilitikkuja.Pehmeän hiilikynän tumma jälki luo piirustukseen kontrastia ja syvyyttä.


Mistä kyniä saa?


Marie's hiilikyniä on hieman vaikea löytää. Harva taidetarvikeliike myy niitä. Tilasin omani Amazonista. Sieltä niitä saa edullisesti ja nopeasti. Paketti tuli kätevästi suoraan postilaatikkoon.


Piirustusterveisin,


TuomasComments


bottom of page