top of page

Testissä Mont Marte Woodless Graphite -kynät

Tässä artikkelissa esittelen sinulle Mont Marten lyijykynäsettiä. Kyseessä on Woodless Graphite Pencils -täysgrafiittikynät.
Kynien kovuudet


Paketti pitää sisällään kuusi kynää. Niiden kovuudet ovat HB, 2B, 4B, 6B ja 8B. Paketissa on lisäksi mystinen EE-kynä, josta kerron lisää myöhemmin.Millaista kynät on teroittaa?


Hyvän piirustuskynän yksi tuntomerkeistä on se, että se on hyvä ja helppo teroittaa. Täysgrafiittikynien teroittaminen onnistuu hyvällä teroittimella, mutta neulanterävää niistä ei saa, koska grafiittiosa on niin paksu. Joten kaikkein tarkimpaan piirtämiseen nämä kynät eivät oikein sovellu.Millaista kynillä on piirtää?


Lyhyesti sanottuna kynillä on hyvä piirtää. Kaikenlaiseen piirtämiseen ne eivät välttämättä sovellu, johtuen siitä, että niitä ei voi teroittaa neulanteräväksi. Kynät soveltuvat parhaiten rennompaan luonnosteluun, jossa viiva voi olla paksumpaa.


Mont Marten täysgrafiittikynät soveltuvat hyvin rentojen luonnosten piirtämiseen.

Mystinen EE-kynä


Paketti sisältää viiden lyijykynän lisäksi EE-kynän, joka paradoksaalisesti koostuu 50%:sta grafiittia ja 50%:sta hiiltä. Usein ajatellaan, ettei hiili ja grafiitti sovi hyvin yhteen ja onkin totta, että niiden käyttöön samassa teoksessa liittyy haasteita. Hiili ja grafiitti samassa kynässä näyttää kuitenkin toimivan yllättävän hyvin. Piirtojälki ja -tuntuma muistuttavat hyvin pitkälle hiilikynää. Tämä kynä on hyvä lisä tuomaan lyijykynätöihin enemmän kaivattua kontrastia. EE-kynällä syntyy nimittäin hyvin tummaa jälkeä. Ostaisin Mont Marten Woodless Graphite Pencils -paketin jo pelkästään tämän yhden kynän takia.Lisää tietoa piirustustarvikkeista


Haluaisitko saada lisää tietoa piirustustarvikeista? Seuraa siinä tapauksessa sivustoani. Julkaisen täällä niin tuotearvioita kuin ohjeitakin eri välineiden tehokkaaseen käyttöön. Hyvä paikka aloittaa on lukea artikkeli: Piirtäjän tärkein työkalu. Jokainen meistä omistaa tämän työkalun, mutta kuinka hyvin kukin sitä osaa käyttää vaihtelee. Opettele hallitsemaan tämä työkalu niin voit oppia piirtämään mitä tahansa. Artikkelissa on anna sinulle ohjeet siihen miten voit oppia hallitsemaan tätä työkalua.


Piirustusterveisin,


Tuomas

Comments


bottom of page