top of page

Testissä Van Gogh öljyvärit

Tässä artikkelissa kerron mielipiteeni Van Goghin öljyväreistä.


Edulliset öljyvärit


Van Goghin öljyvärejä ei ole hinnalla pilattu. Värituubien hinta vaihtelee noin 5 eurosta vajaaseen 8 euroon, riippuen siitä mikä värisävy on kyseessä. Kun taas esimerkiksi Winsor & Newtonin Artists' öljyvärien hinnat alkavat noin 9 eurosta ja kalliimmillaan maksavat yli 20 euroa. Tässä puhutaan siis yksittäisistä 37 millilitran tuubeista. Joten käyttämällä Van Goghin värejä voit säästää tuntuvasti. Se, että kannattaako valinta halvempi vaihtoehto onkin sitten toinen asia, mutta siitä lisää arvioni edetessä.Millaista Van Gogh öljyväreillä on maalata?


Olipa värit halvat tai ei, meitä kiinnostaa ennen kaikkea se, että onko väreillä hyvä maalata.


Lyhyesti sanottuna Van Goghin öljyvärit ovat kelpo öljyvärit. Niillä maalaaminen sujuu hyvin. Ovatko ne kaikkein parhaimmat värit? Ei välttämättä, mutta aivan riittävän hyvät sekä harrastelija-, että ammattikäyttöön. Alla olevasta kuvasta näet esimerkin maalauksesta, jossa käytin enimmäkseen Van Goghin öljyvärejä.Kuten kuvasta näet, syntyy väreillä kohtuullista jälkeä. Käytän itse asiassa Van Goghin värejä aika usein. Harvoin pelkästään niitä, mutta yhdessä muiden valmistajien värien kanssa. Tyypillinen palettini koostuu Van Goghin ja Winsor & Newtonin öljyväreistä. Näiden lisäksi maalaan paljon Old Hollandin öljyväreillä, jotka ovat ehkä parhaimmat öljyvärit joita olen koskaan kokeillut.Van Gogh värien paras puoli


Van Goghin öljyvärien paras puoli on niiden hinta. Innokkaalla maalarilla värituubeja kuluu paljon. Tulee kalliiksi ostaa aina kalliimman hintaluokan maaleja. Hyvä ratkaisu onkin ostaa Van Gogheja harjoittelua, luonnostelua ja tutkielmien maalaamista varten ja varata kalliimmat maalit varsinaisten teosten maalaamiseen. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Van Goghin maaleilla voisi maalata onnistuneita ja näyttelykelpoisia teoksia. Tietenkin voi! Ne ovat laadultaan riittävän hyvät myös ammattimaiseen käyttöön. Joten suosittelen tutustumaan Van Goghin väreihin, varsinkin jos joudut toimimaan alhaisemmalla budjetilla.


Terveisin,


TuomasKommentare


bottom of page