top of page

Uusi ilmainen Öljymaalauskurssi

Hei! Haluaisitko oppia öljymaalausta? Siis haluaisitko todella oppia öljymaalausta?

Nyt se on mahdollista uudella Öljymaalauksen perusteet -verkkokurssilla, joka on täysin ilmainen. Vai onko sittenkään? Rahan näkökulmasta kurssi on maksuton, mutta taidon aidolla oppimisella on luonnollisesti hintansa. Mikä tuo hinta on? Aika ja energia eli työ. Tekemättä mitään ei opi maalaamaan. Siksi tein kurssista hieman poikkeuksellisen ilmaiskurssin. Anna kun selitän sinulle asiaa tarkemmin. Jatka lukemista jos todella haluat oppia maalaamaan.

Vain tekemällä oppii


Tavallisesti ilmaiset verkkokurssit ovat helppoja ja kivoja, eikä niihin osallistuminen vaadi mitään vaivannäköä oppilaan osalta. Itse asiassa iso osa maksullisistakin kursseista ovat luonteeltaan tällaisia, sillä kyse on lopulta vapaaehtoisuudesta. On jokaisen omalla vastuulla harjoitella maalaamista. Eli monikaan kurssi ei varsinaisesti aseta mitään vaatimuksia oppilailleen. Tämä asettaa oppilaan kuitenkin ongelmalliseen tilanteeseen. Jos minkäänlaista ulkopuolista painetta tai kannustusta ei kurssilta tule, jää toimintaan motivoituminen oppilaan omille harteille. Vain kaikkein motivoituneimmat harrastelijat menestyvät tällaisessa ympäristössä.

Siksi tein uudesta Öljymaalauksen perusteet -kurssista erilaisen. Kurssi pakottaa oppilaan toimintaan, jotta kurssilla pääsee eteenpäin. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja mitä kaikkea kurssiin sisältyy?Kurssin vaatimukset ja tehtävät


Suurin osa kurssin oppitunneista pitää sisällään erilaisia tehtäviä. Ne ovat joko maalausharjoituksia tai kirjallisia tehtäviä. Oppitunnit voi läpäistä vain suorittamalla annetut tehtävät. Jos et vastaa oppitunnin kysymyksiin et pääse eteenpäin. Tiukensin seulaa vielä vähän niin, että lisäsin joihinkin oppitunteihin vaatimuksen siitä, että harjoituksista täytyy lähettää kuvat, jotta oppilaan oppimistodennäköisyys paranee. Kuten sanottu, vain tekemällä oppii.

Kurssi pakottaa ajattelemaan ja toimimaan


Oppituntien kysymyksiin vastaaminen oikein vaatii yleensä sitä, että oppilas lukee annetut tekstit/artikkelit ja katsoo videoluennot. Kurssilla voi kyllä myös huijata niin, että vastaa vain jotain ja ohjelma päästää sen perusteella oppilaan eteenpäin. Mutta minä kuitenkin näen oppilaiden vastaukset ja jos ne ovat täysin väärin en aio antaa kurssilaiselle kurssitodistusta.

Huijaamalla huijaa vain itseään ja oppimista ja siihen liittyvät palkinnot jäävät saavuttamatta.

Missä tahansa kurssissa on järkeä vain jos oppilas ajattelee oppimiaan asioita ja toimii niiden mukaan. Muuten ei todellista oppimista tapahdu. Pelkällä liittymisellä ja mukana olemisella ei taidot kehity. Oppilaan henkilökohtainen työnteko on absoluuttisen välttämätöntä. Tässä onkin yksi hyvän kurssin mittareista. Vaatiiko kurssilla eteenpäin meneminen työntekoa? Hyvällä maalauskurssilla pensseli heiluu ja aivot käy kuumana.Kurssilla tulet saamaan todella hyvän käsityksen siitä, mikä öljymaalauksessa on tärkeintä. Tulet huomaamaan, että maalaamiseen ei tarvita kovinkaan paljon tarvikkeita, kovin suuria tiloja ja, että laadukkaita taidetarvikkeita saa kohtuuhintaan. Opit myös hallitsemaan visuaalisia elementtejä kuten mittasuhteita, muotoja, tummuuksia, värejä, rajoja ja sommitelmaa. Saat kaikki tarvittavat eväät siihen, että pystyt nauttimaan öljymaalauksesta kurssin jälkeen itsenäisesti. Kurssin oppien avulla voit myös jatkaa edistymistä uusille osaamisen tasoille.


Tässä pieni lainaus kurssin johdannosta, jossa on lueteltu joitakin asioita, jotka opit kurssilla:


"Opit kurssilla seuraavat asiat:

- Millaiselle pohjalle on hyvä maalata

- Millaisia siveltimiä tarvitset

- Mitkä ovat hyviä öljyvärejä

- Millaista väripalettia kannattaa käyttää

- Miten voit pitää maalausprosessin yksinkertaisena

- Miten voit maalata ilman myrkyllisiä maalausnesteitä tai pigmenttejä

- Mitkä ovat maalaustaidon tärkeimmät periaatteet

- Miten hieno öljymaalaus syntyy vaihe vaiheelta.

Toisin sanottuna saat kurssilla kaiken tarvittavan tiedon siihen miten öljyväreillä maalataan turvallisesti ja toimivalla tavalla."


Joten vaikka kurssi on täysin ilmainen se on aivan oikea kurssi. Ainoa asia mikä kurssilta puuttuu on opettajan henkilökohtainen palaute. Seuraan kyllä kurssilaisten edistymistä sivusta, jotta näen suoriutuuko kurssilainen tehtävistä tarpeeksi hyvin ansaitakseen kurssitodistuksen. Jos jostain syystä jokin oppi ei tunnu mitenkään avautuvan ja jäät jumiin kurssilla voin resurssieni salliessa auttaa sinua menemään eteenpäin. Ota vain minuun yhteyttä sähköpostitse ja kirjoita osoitteeseen tuomastuimala@yahoo.com

Yritä kuitenkin aluksi kaikin keinoin selvitä yksin niin opit samalla luovaa ongelmaratkaisutaitoa, jota tarvitaan kuvataiteessa.


Huom! Jos ongelma on tietotekninen niin pyydän, että siinä tapauksessa käännyt jonkun muun puoleen. Haluan opettaa hätätilanteissa maalaustaitoa en ATK-taitoja. Aikani ja energiani ovat rajalliset, joten joudun tekemään rajanvetoa siinä miten käytän resurssejani.Todistus kurssin suorittaneille pensselisankareille


Kurssin lopussa maalaamme kokonaisen öljymaalauksen alusta loppuun. Maalauksen aiheen saat valita itse. Kurssin läpäiseminen edellyttää sitä, että oppilas lähettää kurssille teoskuvan työstään.
Jos ja kun oppilas on suorittanut kaikki annetut tehtävät hyväksytysti hän saa kurssista todistuksen.Kerrankin ilmainen kurssi, johon sisältyy vaatimuksia ja standardeja. Hullu tapa erottua verkkokurssien massasta, mutta koska klassinen touhuaminen on muutenkin melko pienen porukan puuhaa, että se ei haittaa. En odota kurssille suurta väen paljoutta. Toivon, että ne muutamat, jotka kurssin käyvät kokevat taiteellisen voimaantumisen, joka seuraa siitä kun ymmärtää selkeästi kuvataiteen tärkeimpiä periaatteita.


Kurssi ei liity sitten mitenkään Taidekoulu Tuimalaan, koska Taidekoulua ei enää ole. Tein kurssin ajanvietteenä harrastuspohjalta ja tottumuksen voimalla. Luovalle energialle täytyy löytää jokin rakentava kanava. Jokin taiteeseen liittyvä projekti oli helppo ratkaisu.Tervetuloa opinhaluiset ja haluttomat!


Tiedän, että jossain tuolla on opinhaluaisia ihmisiä, jotka kaipaavat juuri tällaista vähän vaativampaa lähestymistapaa harrastukseensa. Olkoon tämä kurssi lahjani teille.


Jos haet taiteesta enimmäkseen 'vain' kivaa puuhastelua niin kannattaa silti liittyä ja katsoa, että miltä kurssi vaikuttaa. Kyse on kuitenkin vain maalaamisesta ja eikä siihen liittyvät tehtävät koskaan ole täysin ylivoimaisia. Vaikeita ne voi olla ja jopa äärimmäisen vaikeita, mutta eivät koskaan mahdottomia. Muista, että "jos sitä ihminen tekee, sen voi ihminen oppia". Sitä paitsi haasteiden yli pääsemisestä seuraa voiton riemu. Kuinka moni lopulta nauttii siitä, että rima on asetettu liian matalalle. Tuskin kukaan. Seurauksena on jollain tasolla kalvava tunne ja tietoisuus siitä, että olisin pystynyt paljon parempaan jos vain olisin viitsinyt panostaa asiaan.


Tai vaikka olisit aidosti täysin haluton oppimaan uutta niin ehkä voisit pelkästä uteliaisuudesta liittyä kurssille. Innostus jotain asiaa kohtaan voi iskeä yllättävänä hetkenä ja yllättävässä paikassa jos sille saa oikeanlaisen sysäyksen. Ehkä olet mestaritaiteilija, mutta et vain itse vielä tiedä sitä.


Taitojen kehittäminen on hyvä tapa kohottaa itsetuntoa ja lisätä tervettä itsekunnioitusta sekä yksinkertaisesti voi tuottaa nautintoa, joka seuraa siitä kun näkee, että syntyy hyvää jälkeä.


Joten tervetuloa kurssille!

Terveisin,


Okulaarinen tieteilijä

Comentarios


bottom of page