top of page
Muotokuva itselle tai lahjaksi?

Piirrän muotokuvan sinusta tai läheisestäsi klassisella piirustusmetodilla. Valmis muotokuva on tasapainoinen ja realistinen sekä kuvastaa piirrettävän henkilön persoonaa.

  • Muotokuvan koko: 41 x 32 cm

  • Paperi: Taiteilijalaatuinen harmaaksi sävytetty paperi

  • Toimitusaika: Noin 2 viikkoa

 

Valmiin muotokuvan hinta on 420 €

Tilaa korkeatasoinen muotokuva itsestäsi tai läheisestäsi alla olevan painikkeen kautta. Jos haluat kysyä lisätietoja, ota minuun yhteyttä sähköpostilla.

Kun tilaat muotokuvan, hyväksyt samalla muotokuvan tilausta koskevat tilaus- ja toimitusehdot.

Muotokuva on ikimuistoinen lahja

Muotokuva on saajalleen ikimuistoinen ja todella arvokkaaksi koettu lahja. Taiteilijan piirtämä muotokuva on tasapainoinen ja vangitsee kuvattavan henkilön persoonan realistisesti. Korkealaatuinen muotokuva tuo iloa kymmenien vuosien ajan.

 

Kun olet halukas tilaamaan minulta muotokuvan, luodaan sinulle upea teos, joka kestää katseita ja aikaa! Alta voit lukea lisätietoja muotokuvan tilaamisesta.

Sopiva mallikuva

Piirrän muotokuvan aina mallikuvan perusteella. Toimita minulle hyvä kuva piirrettävästä henkilöstä ennen, kuin maksat muotokuvatilauksen. Näin voimme varmistaa, että mallikuva on sopiva piirrettäväksi.

Hyvä mallikuva...

  • On korkealaatuinen

  • Esittää henkilön kasvonpiirteet selkeästi

  • On valaistukseltaan sopiva muotokuvapiirtämiseen

Jos olet epävarma kuvan soveltuvuudesta, ota minuun yhteyttä ja katsotaan yhdessä, mistä kuvasta muotokuva olisi paras piirtää. 

Näin tilaus etenee

1. Lähetä minulle mallikuva, jonka perusteella toteutan muotokuvasi. Tarkistan kuvasi ja saat minulta vahvistuksen, sopiiko kuva piirrettäväksi.

2. Kun olen hyväksynyt kuvasi piirrettäväksi, voin alkaa työstää teosta.

3. Muotokuvasi on valmis noin 2 viikon kuluttua tilauksestasi. 

4. Lähetän valmiin teoksen sinulle toivomaasi osoitteeseen. Toimitus on sinulle maksuton.

Kun tilaat muotokuvan, hyväksyt samalla muotokuvan tilausta koskevat tilaus- ja toimitusehdot.

IMG_0854-2.JPG

Usein kysyttyä

Millä tyylillä teet muotokuvan?

– Piirrän muotokuvasi klassisella piirustustyylillä, joka on huolellinen ja kuvastaa piirrettävän henkilön kasvonpiirteitä realistisesti. Tyylini ei ole kiillotettu tai valokuvamainen, vaan taiteellinen ja elävä. Teen muotokuvan harmaaksi sävytetylle paperille, koska silloin teoksesta tulee esteettisempi ja arvokkaamman oloinen. Esimerkkejä omasta kädenjäljestäni näet tällä sivulla.

Minkälainen potrettini on paperilla?

– Valmiissa teoksessa näkyy kuvattavan henkilön kasvot sekä hartiat. Jätän reunoille hieman tyhjää tilaa, jolloin kokonaisuus on tasapainoinen ja näyttää hyvältä kehystettynä. Piirrettävästä kuvasta riippuen saatan työstää hieman myös taustaa, mikäli se on lopputuloksen kannalta toivottavaa.

Minkä kokoinen muotokuvani on?

– Muotokuvasi tulee olemaan 41 x 32 cm, eli lähellä A3-kokoa. Kokemukseni mukaan tämä on paras koko muotokuvalle, koska näillä mitoilla valmis teos ei ole liian pieni tai liian suuri. 

Piirrätkö lemmikkejä?

– Kyllä, oikein mielelläni! Jos haluat teoksen lemmikistäsi, toimi tilauksen suhteen samaan tapaan kuin tällä sivulla on esitetty.

Mistä tiedän, että mallikuvani on riittävän hyvä?

– Nyrkkisääntö on, että jos kuvattava henkilö näyttää hyvältä valokuvassa, kuvasta saa myös hyvän teoksen. Jos olet epävarma mallikuvan sopivuudesta muotokuvan piirtämiseen, lähetä valokuva minulle. Kerron sinulle, saako kuvasta piirrettyä näyttävän teoksen ja katsotaan tarvittaessa yhdessä, millaisesta kuvasta teos kannattaisi piirtää. Huomioi, että sinulla pitää olla alkuperäisen kuvan ottajan lupa valokuvan käyttämiseen. Mallikuvan lähettäminen ei sido sinua tilaukseen.

Onko valmis teos kehystetty?

Ei ole. Toimitan muotokuvasi sinulle ilman kehyksiä. Voit kehystyttää potretin paikallisessa kehysliikkeessä ja valita teokseen kehykset, jotka sopivat sinun makuusi ja toivomaasi hintaluokkaan.

Voinko maksaa muotokuvan osamaksulla?

– Kyllä. Kun klikkaat "Tilaa muotokuva" -painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle sopivan maksutavan. Maksutapojen joukossa on myös osamaksuvaihtoehtoja.

Muotokuvan tilaamista koskevat tilaus- ja toimitusehdot

Tuomas Tuimalan piirtämiä muotokuvia myy Taidekoulu Tuimala (y-2512430-9). Kun tilaat muotokuvan, hyväksyt samalla nämä tilaus- ja toimitusehdot.

 

Käytettävä mallikuva

Muotokuva piirretään toimittamasi mallikuvan perusteella. Toimita mallikuva osoitteeseen tuomastuimala@yahoo.com ennen, kuin maksat tilauksen. Näin voidaan varmistaa, että mallikuvasi sopii potretin piirtämiseen. Ei salamavalokuvia! Yritä löytää valokuva, jossa kasvoissa on jonkin verran myös varjoja. Salamavalo tai mallin kasvojen valaiseminen suoraan edestäpäin tappaa varjot. Hyvässä mallikuvassa on sopiva valon ja varjon tasapaino. Ei siis salamavalokuvia, kiitos! 

Huomioi, että sinulla pitää olla alkuperäisen kuvan ottajan lupa valokuvan käyttämiseen.

Taiteilijalla on oikeus kieltäytyä mallikuvan käyttämisestä, mikäli kuva on heikkolaatuinen tai ei muulla tavalla sovellu muotokuvan piirtämiseen.

 

Mallikuvan lähettäminen ei sido sinua tilaukseen. 

Muotokuvan hinta

Muotokuvan hinta on 550 € ja se pitää sisällään teoksen piirtäminen (pää ja hartiat) harmaaksi sävytetylle paperille. Hinta pitää sisällään 24 % arvonlisäveroa. 

Tilauksen maksaminen

Kirjoitan tilauksesta laskun, jonka lähetän sinulle sähköpostitse.

Valmiin muotokuvan toimitus

Valmis muotokuva toimitetaan sinulle 1-2 viikon kuluttua Postin kautta siihen osoitteeseen, jonka jätit tilausta tehdessäsi.

Muotokuvan toimitus on sinulle maksuton.

 

 

Vaihto- ja palautusoikeus

Huomaathan, että koska muotokuva on tilaustuote ja tehdään yksilöllisesti, sillä ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Lupa teoksen esittelyyn

Taiteilijalla on lupa jakaa piirustusprosessin vaihekuvia sekä kuvia valmiista teoksesta omilla internetsivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, ellei erikseen muuta sovita.

Tilaus- ja toimitsehdot

Näin tilaustyö syntyy - Katso video

bottom of page