top of page

Kiinalaisten taiteilijoiden salainen ase


Haluaisitko tietää mikä on kiinalaisten taiteilijoiden käyttämä salainen ase? Kyseessä on kiinalaiset Marie's hiilikynät. Olen pitkään seurannut sivusta kiinalaisten taiteilijoiden työskentelyä ja ihmetellyt, mitä kyniä he oikein käyttävät. Eräälläkin kiinalaisella Youtube-kanavalla, jolla julkaistaan time-lapse videoita akateemisista piirustuksista vilahtelee mystiset hopeapäiset kynät. Koska pidin näkemästäni ja siitä millaista jälkeä kynillä syntyi, halusin selvittää mitä nämä mysteerikynät oikein ovat ja mistä niitä voisi saada.


Marie's hiilikynät kuuluvat kynien kärkikastiin

Tehtävä ei ollut kovin helppo, mutta etsittyäni aikani löysin etsimäni. Kyseessä olivat Marie's hiilikynät. Löysin niitä puolivahingossa Aliexpressistä ja päätin tilata niitä heti itselleni muutaman paketin.


MILLAISTA MARIE'S HIILIKYNILLÄ ON PIIRTÄÄ?

Marie's hiilikynät ovat suosikkihiilikynäni. Niillä on todella miellyttävä piirtää niiden kestävyyden ja pehmeyden vuoksi. Niillä saa piirrettyä tarkasti ja tummasti. Marie's hiilikynät toimivat erityisen hyvin yhdessä hiilitikkujen kanssa niin, että isot muodot ja pohjasävyt piirretään pajuhiilitikulla ja yksityiskohdat sekä viimeistely hoidetaan Marie's kynillä. Piirustusvälineiden ollessa kyseessä mitään kovin tarkkoja ja objektiivisia arviointeja on mahdoton tehdä, koska asiaan vaikuttaa niin paljon omat henkilökohtaiset mieltymykset ja tottumukset. Lisäksi pinta jolle piirretään vaikutta paljon. Yleensä tunnettujen ja suosituttujen valmistajien tuotteet ovat kaikki käyttökelpoisia. Marie's kynämerkki ei ole yleisesti tunnettu länsimaissa, mutta sen hiilituotteet ovat kokemukseni mukaan todella hyviä.


Marie's hiilikynien kovuudet on ilmaistu merkinnöillä hard, neutral ja soft. Suomeksi kova, neutraali ja pehmeä. Aivan kuten lyijykynissäkin kynän kovuus vaikuttaa siihen kuinka tummaa jälkeä kynällä syntyy. Kovasta kynästä tulee vaaleampi jälki ja pehmeästä tummempi.


Seuraavasta videosta voit nähdä kun piirrän Marie's kynillä kiinalaisen Fine Art Academyn tyyliin.


MUUT OMINAISUUDET

Hyvän kynän tunnistaa siitä, että se on helppo teroittaa. Kynä on helppo teroittaa silloin jos sen puuosa on sopivan pehmeä. Kokemukseni perusteella sanoisin, että Marie's kynät on hyviä teroittaa sekä veitsellä, että veivattavalla teroittimella.

Suurimpana miinuksena Marie's kynissä on niiden heikko saatavuus. Suomessa ainoastaan Taidekoulu Tuimala myy Marie's hiilikyniä. Yhdysvalloista tiedän ainoastaan yhden taidetarvikekaupan joka myy joitakin Marie's tuotteita. Omat Marie's kynäni olen tilannut Kiinasta. Tässä kuitenkin kannattaa olla tarkkana mitä tilaa, koska tuotteita myyvien tahojen tuotekuvaukset ovat joskus sekavia. Turvallisinta on tilata ne Taidekoulu Tuimalan verkkokaupasta. Jätä siis kiinalaisten kanssa asioiminen minun huolekseni.

Joka tapauksessa Marie's hiilikynät ovat todella hyvät ja voin suositella niitä kaikille hiilipiirtämisestä kiinnostuneille.

Piirustusterveisin,


TuomasComentários


bottom of page