top of page

Luovuus hereille ja hallintaan - Tule supertuotteliaaksi taiteilijaksi

Hei! Tässä artikkelissa kerron mikä auttaa sinua tulemaan supertuotteliaaksi taiteilijaksi, jolta ei ideat lopu kesken. Joten lue tämä artikkeli ja astu vapaan luomisen virtaan.


Tuottelias taiteilija on löytänyt oman tyylinsä.


Luovuuden lukot


Moni haluaisi olla luovempi tai oppia tietoisesti säätelemään omaa luovuuttaan. Onkin varsin turhauttavaa jos taiteen tekeminen on kiinni satunnaisista inspiraation puuskista. Mutta mistä se johtuu, että luovuus ei virtaa vapaasti tai kytkeytyminen luovuuden lähteeseen tuntuu vaikealle? Syitä on monia, mutta jos joitakin mainitaan niin esimerkiksi aloittamisen vaikeus, liiallinen itsekriittisyys, epäonnistumisen pelko, osaamattomuuden tunne, inspiraation ja motivaation puute ovat usein esiin nousevia vapaan luomisen esteitä. Itse ainakin olen kamppaillut näiden asioiden kanssa. Mutta miten nämä tai muut luovuuden lukot voitaisiin avata? Anna kun kerron joitakin vinkkejä siihen.


Tee jotain


Tee jotain. Se on siinä. Yksi vapaan luomisen isoimmista salaisuuksista. Tee jotain. Luova ihminen luo eli tekee jotain. On aivan sama mitä teet, kunhan teet jotain, joka edes jotenkin liittyy kuvataiteeseen. Katsele kuvia taideteoksista, luonnostele tai maalaa jotain. Kun pääsee jotenkin liikkeelle voi yhtäkkiä huomata, että aivotkin heräävät ja uusia ideoita alkaa tulla mieleen. Jos näin ei tapahdu heti älä ole huolissasi. Joskus luovuuden moottorien käynnistäminen tapahtuu vähän hitaammin. Mutta tärkeintä on se, että saat itsesi liikkeelle ja tekemään jotain kuvataiteeseen liittyvää. Toisaalta sen ei ole aivan pakko edes liittyä suoraan taiteeseen, koska esimerkiksi pieni kävely ulkona luonnossa voi tehdä hyvää ajatustoiminnalle. Lisäksi luonnon kauneuden havainnointi voi olla todella inspiroivaa. Joten tee jotain ja pistä itsesi liikkeelle vaikka väkisin. Se toimii!





Vapauta itsesi osaamattomuuden kahleista


Yksi iso este vapaalle luomiselle ja omien luovien ideoiden toteuttamiselle on tiedon ja teknisen osaamisen puute. Jos haluat maalata hienon teoksen, täytyy sinun luonnollisesti hallita maalaustaidon periaatteet. Mitä paremmin hallitset maalaamisen tekniikan, sitä vapaammin voit ilmaista ideoitasi maalauskankaalla. Jos taas et hallitse maalaamisen teknistä puolta, muodostuu se isoksi rajoitteeksi luomisen vapaudelle. Eli kannattaa käyttää aikaa maalaus- ja piirustustekniikan opiskeluun ja harjoitteluun.



Muista kuitenkin, että taiteen tyylisuunnasta riippuen teknisen osaamisen vaatimustaso vaihtelee. Klassinen esittävä taide vaatii korkeaa käsityötaitoa kun taas emotionaalisessa ekspressionismissa pärjää paljon vähemmillä taidoilla. Mutta teknisestä osaamisesta ei ole koskaan haittaa. Jokaisessa tyylisuunnassa aidolla käsityötaidolla ja oikeilla periaatteilla toteutetut teokset erottuvat joukosta ja kohoavat muiden yläpuolelle. Mieti siis hetki omia tyylillisiä ihanteitasi ja omia tavoitteitasi. Se auttaa sinua määrittelemään kuinka paljon sinun kannattaa käyttää aikaa teknisen osaamisen kehittämiseen. Mutta älä sivuuta täysin tekniikan harjoittelua, koska siitä on joka tapauksessa paljon hyötyä.



Kuulostaako tämä liian yksinkertaiselta?


Kuulostavatko nämä tehovinkkini liian yksinkertaisilta tai jopa itsestäänselviltä? Olet oikeassa, sitä ne ovat, mutta ne ovat silti tehovinkkejä, jotka todella toimivat. Kokemukseni menneisyydestä valaisee asiaa. Harrastin nuorempana vuosia fanaattisesti kamppailulajeja ja niissä opin, että kun on kyse oikeasta kamppailusta, vain yksinkertaiset tekniikat toimivat käytännössä. Riippumatta kamppailulajista kun eri lajien harjoittajat laitetaan ottelemaan keskenään kovalla kontaktilla, alkaa kaikkien kamppailutyyli näyttää enemmän tai vähemmän samalta ja pelkistetyltä. Kun mennään asian ytimeen jäljelle jää vain nyrkkeily ja paini. Vain yksinkertainen ja pelkistetty tekniikka toimii paineen alla.


Tee taidetta autenttisesta itsestäsi käsin.

Sama pätee luovuuteen. Luovuus ei herää monimutkaisen teoretisoinnin tai filosofoinnin kautta, vaan tekemisen kautta. Liiallinen asioiden pyörittely omassa päässään voi johtaa vain syvemmälle saamattomuuden suohon ja pseudosyvällisyyden petolliseen ansaan. Vain tekemällä taidetta, syntyy taidetta. Tee jotain on siis hyvä ja käytännön arjessa painetestattu keino, joka todella toimii. Teknisen osaamisen kehittäminen on toinen toimiva keino. Painetestattuja luovuuden aktivoimiskeinoja on myös muita. Näistä muista keinoista kerron uudella kurssillani, jonka aiheena on Luova sinä.


Uudella kurssilla käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:


-Miten saat oman luovuutesi hereille ja hallintaan -Miten voit voittaa aloittamisen vaikeuden -Miten löydät inspiraatiota -Miten motivaatio toimii -Miten voit löytää oman ilmaisutapasi ja oman tyylisi taiteilijana -Miten voit saavuttaa omat taiteelliset tavoitteesi -Miten voit hyödyntää luonnostelun voimaa -Miten voit vahvistaa omaa itseluottamustasi taiteen tekijänä -Miten voit lisätä omaa itsetuntemustasi taiteilijana -Miten voit tulla tuotteliaaksi taiteilijaksi


Kurssin lopussa päästämme luovuuden täysin valloilleen ja pääset tekemään oman taiteellisen projektisi alusta loppuun. Kurssin päätyttyä sinulla on käsissäsi konkreettinen todiste omasta luovuudestasi. Valmis taideteos joka ilmentää sinun omaa persoonaasi ja ihanteitasi taiteilijana.


Kurssin teho perustuu sen oppituntien tehtäviin, joissa opitut periaatteet laitetaan heti käytäntöön. Joten kurssi sopii kaikille, jotka haluavat saada jotain näkyvää aikaiseksi.


Minkä taiteellisen projektin sinä haluaisit toteuttaa?

Katso kurssin esittelyvideo





Terveisin,


Tuomas

Comments


bottom of page